Last news in Fakti

24 Март, 2014 19:28 2 350 0

Ето'о за Гуардиола: Ти си ненормален

  • самюел ето'о-
  • хосеп гуардиола-
  • барселона

Нападателят заяви, че треньорът никога не е имал смелостта да му каже нещо в очите

Ето'о за Гуардиола: Ти си ненормален - 1
Снимка: БТА


Нападателят на английския Челси Самюел Ето'о  отправи сериозни атаки към треньора на Байерн Мюнхен- Хосеп Гуардиола, по време на свое интервю за BeIN SPORTS.

Камерунският футболист работи под наставничеството на Гуардиола по време на неговия първи сезон на чело на Барселона през 2008-2009 г. Още с встъпването си на треньорският пост на каталунския клуб, Гуардиола даде ясно да се разбере, че не желае нападателя в състава си. Въпреки това той игра редовно през сезона и помогна на клуба за спечеления требъл от трофеи, включващи испанските титла и купа, както купата от Шампионската лига.

„Знаете ги пресата и телевизията. Те са тези, които фаворизират някого и тези, които не го правят. Аз бях сред тези, които не бяха фаворизирани. Аз обаче имах много важна роля в съблекалнята, тъй като можех да кажа всичко, на всекиго, гледайки го право в очите. Първото, което напомних на Гуардиола бе това, че той никога не е бил велик играч. Истината е, че той бе просто добър футболист и аз съм му го казвал. Тогава като треньор, той все още не бе постигнал нищо. Той влезе в съблекалнята и дори не знаеше историята в нея. По това време получих много добра оферта от Узбекистан, където да играя за 6 месеца. Те бяха готови да ми платят $ 26 млн. Говорих за това с Гуардиола. Тогава той ми заяви, че това може да ми се отрази добре и, че е добре да приема. В отговор аз му казах, че аз съм човекът, който му носи победи и, че някой ден ще дойде да ми поиска прошка. И все пак останах. Той обаче така и не намери кураж да каже каквото и да е в лицето ми.“

Припомняме, че през сезон 2008-2009 , Ето'о  отбеляза 30 гола в 36 мача от всички турнири. Това обаче не попречи на продажбата му в Интер, където година по-късно отново спечели требъл, този път под ръководството на сегашния си наставник Жозе Моуриньо.

„Не бих искал да говоря с Гуардиола отново, докато не ми се извини. Говорил съм с него два пъти. Той искаше да ме научи как да бъда нападател. Добре, само че като играч той бе полузащитник. Опитваше се да ми обясни как да се движа докато атакувам. Аз му казвах: "Ти си ненормален". Истината е, че Пеп не уважава много неща във футбола.“
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА