11 Октомври, 2024 09:11 569 0

Новак Джокович: Наследството на Рафаел Надал ще живее вечно

  • нова джокович-
  • рафаел надал-
  • кариерата си-
  • вечно-
  • тенисист

38-годишният Надал бе в продължение на 209 седмици номер 1 в света

Новак Джокович: Наследството на Рафаел Надал ще живее вечно - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Рекордьорът по победи в турнирите от Големия шлем Новак Джокович смята, че наследството, оставено от испанската легенда Рафаел Надал ще живее вечно, предаде ТАСС. Това написа сръбският тенисист на своята страница в Инстаграм, предаде БТА. Това стана, след като Надал обяви края на кариерата си следващия месец след участието си на турнира за Купа "Дейвис".

"Ти вдъхнови милиони деца да започнат да играят тенис и това, навярно, е най-великото постижение, което можем да направим. Твоето упорство, самоотверженост и боен дух ще бъдат изучавани десетилетия, това наследство ще живее вечно. Само ти знаеш какво ти се наложило да изживееш, за да станеш икона в тениса и в спорта като цяло. Благодаря за това, че толкова пъти си ме карал да стигал до предела на възможностите си в нашето съперничество, което ми повлияя повече от всичко като играч", написа Джокович.

38-годишният Надал бе в продължение на 209 седмици номер 1 в света. Той има 92 победи в турнири под егидата на АТП, като 22 от тях са от Големия шлем. Испанецът е и двукратен олимпийски шампион - през 2008 на сингъл и през 2016 заедно с Марко Лопес на двойки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА