11 Октомври, 2024 22:30 1 052 2

Red Bull напуска Формула 1?

  • red bull-
  • формула 1-
  • спорт

Така смятат някои анализатори в Нидерландия

Red Bull напуска Формула 1? - 1

Възможно ли е един от най-успешните отбори в новата история на Формула 1 да бъде продаден, а глобално разпознаваема марка като Red Bull да напусне световния шампионат? Възможно е, поне така смятат някои анализатори в Нидерландия.

Red Bull дебютира като отбор, собственост на едноименната компания за енергийни напитки, в началото на сезон 2005, като фирмата купи Ягуар, който беше на Форд, като американците пък преди това купиха тима на 3-кратния световен шампион Джеки Стюарт. От 2005 година досега тимът има 7 световни титли при пилотите – 4 за Себастиан Фетел и 3 на Макс Верстапен и 6 титли при конструкторите, като всички успехи на отбора са постигнати с автомобили, създадени от Ейдриън Нюи, който на практика вече не работи за Red Bull.

Другият отбор на Red Bull във Формула 1, който сега се казва RB, произхожда от Минарди, като компанията купи италианския тим през 2005, който от 2006 участва като Торо Росо, след това и Алфа Таури.

В Нидерландия се притесняват, че след напускането на ключови фигури като Ейдриън Нюи, след това може да си тръгне и Макс Верстапен, а накрая и Red Bull да бъде принуден да напусне Формула 1, тъй като и двата тима на концерна ще се окажат в средата на колоната.

Такава теза застъпва Джероен Блекемолен, един от известните нидерландски автомобилни пилоти и гостуващи тв анализатори, който има успешна кариера в GT надпреварите и който следи отблизо развитието на Макс Верстапен от години.

„Ако и четирите коли на Red Bull са в средата на колоната и другата част на компанията иска да се фокусира в друг спорт, то те тогава може да напуснат Формула 1”, обясни Блекемолен.

Предполага се, че той намеква и за противопоставянето на австрийската и тайландската „половини” в Red Bull, които се борят за надмощие след смъртта на Дитрих Матешиц.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Риба цаца

    0 0 Отговор
    Детенцето сърдито има две !!! Повтарям две титли ! Нима смятате 21 г когато маси му подари или продаде ( както ви е угодно) за титла???? Те и другите две са под съмнение но харлиа да е!

    Коментиран от #2

  • 2 Не разбиращ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Риба цаца":

    А оня, който уж трябваше да стане шампион 21-ва, колко му подариха преди това? Май 7, а? 3 годинине помириса победа, че бил голям карач, та добре, че 2 пъти прецакаха Ръсел да му изтупат малко прахта от "големия карач".