12 Октомври, 2024 11:00 334 0

Лудогорец близо до бразилец от Динамо Минск

  • раи-
  • динамо минск-
  • футбол-
  • селекция-
  • трансфер

“Орлите” вече преговарят за 24-годишния краен защитник на беларуския гранд

Лудогорец близо до бразилец от Динамо Минск - 1

Лудогорец може да се подсили с пореден бразилски футболист. Разградчани ще се опитат да привлекат левия бек на Динамо (Минск) Раи, пише „Тема Спорт". “Орлите” вече преговарят за 24-годишния краен защитник на беларуския гранд.

Спортно-техническото ръководство на разградчани е харесало Раи в мачовете между двата тима от втория квалификационен кръг в Шампионската лига. Лудогорец спечели първата среща с 2:0 у дома, а на реванша в Унгария падна с 0:1. Раи Лопес де Оливейра записа пълни 90 минути и в двете срещи и се понрави с активната си дейност и в двете фази на играта.

Не е тайна, че от години разградчани изпитват затруднения на левия бек. Те така и не могат да намерят алтернатива на Антон Недялков, който често е измъчван и от контузии.

Раи е висок 182 см. Започва футболната си кариера в академията на Флуминензе. После играе за Бангу, Кинфианса, Ремо, Фигуейрензе и Ново Хамбурго. Привлечен е в Динамо (Минск) през април, като веднага се утвърждава в състава. Оттогава е записал 38 мача за беларуския гранд във всички турнири, като е вкарал и 2 гола.

В последните трансферни периоди “орлите” показват по-голяма активност през зимата, отколкото през лятото. Затова не е изключено и сега да е така. Клубът вече активно работи, като скаутите са направили по няколко посещения в Европа и Южна Америка, за да гледат на живо предложени футболисти.

Привличането на ляв краен бранител е приоритет за Лудогорец и Раи е основна опция.

Тимът продължава подготовка за гостуването си на Септември (София) на 20 октомври. Мачът ще е на стадион „Локомотив“ в „Надежда“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА