15 Октомври, 2024 07:15 613 3

Селекцията на непобедимия Илиан излиза за пореден тест в Белфаст

  • северна ирландия-
  • българия-
  • футбол

Срещата на националният отбор на България срещу Северна Ирландия започва в 21:45 часа

Селекцията на непобедимия Илиан излиза за пореден тест в Белфаст - 1
Снимка: YouTube

Националният отбор на България излиза срещу Северна Ирландия тази вечер в двубой от Лига на нациите, пише Sportal.bg.

"Лъвовете" спечелиха преди месец срещата в Пловдив с 1:0 и сега връщат визитата на "Уиндзор Парк". Битката ще започне с първия съдийски сигнал на французина Жером Брисар в 21:45 часа.

Футболистите на Илиан Илиев имат пет точки в своя актив, като България няма загуба под ръководството на варненския специалист, заменил преди близо година сърбина Младен Кръстаич. С някогашния халф на Бенфика начело нашите имат две победи и седем равенства, последното от които дойде срещу Люксембург на лошия терен под тепетата.

В срещата с представителите на Великото херцогство на стадион "Христо Ботев" българският тим даде наведнъж три жертви - заради картони сблъсъка в Белфаст пропускат Фабиан Нюрнбергер, Алекс Петков и централният нападател Александър Колев. Към тях трябва да прибавим и Илия Груев, който влезе в лазарета след тежка контузия по време на мач от Чемпиъншип в началото на месеца.

Тези липси принудиха Илиан Илиев да реагира преди качването на самолета за Северна Ирландия, като селекционерът призова левия бек на Локомотив (Пловдив)Ангел Лясков. Повиквателна имаше и за бранителя на Левски Кристиан Димитров, но лекарска забрана остави опитния футболист в София.

Трите точки довечера са еднакво важни и за двата отбора. С победа "лъвовете" ще имат шанс да оглавят групата, в зависимост и от случващото се в мача Беларус - Люксембург. Успех за наследниците на Джордж Бест пък ще значи, че България със сигурност ще падне на трета позиция в групата.

Припомняме, че първото място в крайното класиране в групата ще ни прати със сигурност във второто ниво на Лига на нациите. Втората позиция пък праща на плейоф с някой измежду третите отбори в групите от по-горното ниво - към момента това са Албания, Ейре, Словения и Исландия.

Северна Ирландия - България

Вероятен състав на България:

Димитър Митов, Виктор Попов, Живко Атанасов, Симеон Петров, Християн Петров, Георги Костадинов, Валентин Антов, Филип Кръстев, Кирил Десподов, Георги Минчев, Радослав Кирилов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    4 3 Отговор
    Успех Българи
  • 2 Кут Козлодуй

    4 2 Отговор
    Айде нашите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.