18 Октомври, 2024 13:30 486 0

Лапорта: Флик направи революция на пейката на Барса, раздялата с Шави беше за доброто на клуба

  • жоан лапорта-
  • футбол-
  • барселона-
  • шави ернандес-
  • ханзи флик

Шави пристигна в труден момент и се справи добре, печелейки Суперкупата и Ла Лига

Лапорта: Флик направи революция на пейката на Барса, раздялата с Шави беше за доброто на клуба - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Барселона Жоан Лапорта изрази задоволство от досегашната работа на новия наставник на тима Ханзи Флик и обясни защо реши да предприеме треньорската смяна, чрез която беше освободен от своя пост легендарният за каталунците Шави Ернандес.

“Флик направи революция на пейката на Барса. Той е човек на клуба, който се интегрира в града, като е приветлив, близък с хората, взискателен, дисциплинарен и образец за лидер. Професионалист е, но и с човешко отношение. Също така е директен. Много сме доволни от работата, която върши. Бях сигурен, че щеше да се справи добре, но ме изненада способността му да се интегрира, която е доста ефективна. Той ходи да гледа и дубъла, взаимоотношенията с отговорниците за детско-юношеския футбол са много близки. Трябва да има максимална координация между отделите. Флик го разбира перфектно и си спечели доверието на всички. Много съм доволен.

Шави пристигна в труден момент и се справи добре, печелейки Суперкупата и Ла Лига. След това обаче нещата не функционираха добре и направихме смяната. Трябваше да променим някои неща, но това не е критика към Шави. Мисля, че трябваше да направя това, което беше най-доброто за Барса, както съм правил преди. Същото се случи и с Куман. Клубът е най-важен, Барса е над всичко, включително над мен и ръководството ми. Някои мои решения ме натъжават, но трябваше да направя най-доброто за Барса. Нямаше да подпиша с Флик, ако Деко не го беше одобрил. Надявам се, че времето ще излекува всичко. Заболя ме например решението ми за раздялата с Роналдиньо. Това са решения, които са трудни за вземане, но са и бяха необходими”, кометира Лапорта в обширното си интервю за клубната телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА