Last news in Fakti

2 Април, 2014 11:33 687 0

Домусчиев ще дава пари и в баскетбола

  • кирил домусчиев-
  • пари-
  • лудогорец-
  • баскетбол-
  • черноморец

Лично кметът на Бургас Димитър Николов е преговарял с бизнесмена

Домусчиев ще дава пари и в баскетбола - 1
Снимка: БТА/ AP

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев влиза и в баскетбола. Финансовият благодетел на двукратния ни футболен шампион ще осигурява пари и за бургаския Черноморец. Става дума обаче за баскетболния клуб, който е на опашката на първенството.

Лично кметът на Бургас Димитър Николов е преговарял с бизнесмена, който е дал съгласие да налива около 200 хиляди лева на година, съобщи вестник „Меридиан Мач". Отделно самата община ще помага с 60 хиляди лева.

Първоначално градоначалникът е разговарял с Домусчиев за финансова помощ на силно закъсалия Нефтохимик, както и на футболния Черноморец, но той е отказал категорично, защото не е искал да попада под ударите на закона и наредбите на Българския футболен съюз, финансирайки два професионални клуба едновременно.

Освен това парите, които е трябвало да дава, са били много повече от сумата за баскетболния клуб. Домусчиев държи на концесия два пристанищни терминала в Бургас, които въртят солидни годишни обороти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА