Last news in Fakti

25 Април, 2014 17:55 1 109 0

Райън Гигс с първа пресконференция като треньор на Манчестър Юнайтед

  • райън гигс-
  • манчестър юнайтед-
  • пресконференция

Уелсецът заяви, че иска да върне усмивките по лицата на феновете

Райън Гигс с първа пресконференция като треньор на Манчестър Юнайтед - 1
Снимка: БТА/AP

Живата легенда на Манчестър Юнайтед Райън Гигс даде своята първа пресконференция като мениджър на клуба, съобщи "Дейли Мейл". Той ще води отбора в оставащите 4 мача до края на сезона, след като Дейвид Мойс бе уволнен от треньорския пост в началото на тази седмица.

„Това, че ще съм мениджър на Манчестър Юнайтед, е изключителен момент на гордост за мен, на който ще се насладя докрай. Искам да върна усмивките по лицата на феновете. Нямам търпение да дойде първият мач, знам че и футболистите са развълнувани. Знам, че стадионът ще бъде като кипящ котел. Имаме още три мача на „Олд трафорд“. Формата ни вкъщи през сезона не беше блестяща. Затова от играчите искам да видя голове, себераздаване, страст и множество, което да вдигнат на крака. Искам да видя страстта, която произлиза от това, че си играч на Манчестър Юнайтед“, заяви Гигс.

40-годишният уелски халф е футболист на „червените дяволи“ от 1991 г., като все още е действащ играч на отбора. На въпрос дали ще се пусне сам на терена, той се пошегува, като заяви, че първата му работа като мениджър ще е да си предложи нов 5-годишен професионален договор. Гигс замени Дейвид Мойс, който показа изключително незадоволителни резултати, след като замени сър Алекс Фъргюсън на мениджърския пост на Манчестър Юнайтед. Към момента „червените дяволи“ се намират на 7-о място в класирането на Висшата лига, като отдавна загубиха всякакви шансове за какъвто и да е трофей.

Въпреки това Гигс отправи благодарност към вече бившия си мениджър заради това, че е бил първият, който му е дал шанс да натрупа опит в треньорската професия. Още с идването си на „Олд трафорд“ той го включи в своя екип от асистенти.

Гигс заяви, че Алекс Фъргюсън е бил първият човек, на когото се е обадил, след като е разбрал за назначението си. Легендарният мениджър му е дал ценни съвети, които уелсецът смята да използва.

Първият мач на Гигс като мениджър на Манчестър Юнайтед ще е тази събота срещу Норич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА