25 Април, 2014 19:47 1 062 0

Лудогорец с остра атака срещу Локомотив Пловдив

  • лудогорец-
  • локомотив пловдив-
  • декларация

Ръководството на клуба пусна декларация, в отговор на нападките на пловдивчани

Лудогорец с остра атака срещу Локомотив Пловдив - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Лудогорец излезе с декларация срещу ръководството на Локомотив Пловдив, два дни след като двата тима играха полуфинален мач за турнира за купата на България. Шампионите загубиха с 1:0 мача в Пловдив, но след победа с 2:0 в първия мач, успяха да се класират за финалната среща в турнира. 

Причина за декларацията са нестихващите нападки на хората от Локомотив срещу съдиите, свирили мача. Те дори твърдят, че Козмин Моци е признал на Мартин Камбуров, че е извършил нарушение за дузпа и червен картон.

„Уважаеми колеги от Локо (Пд),

Джентълменски си замълчахме след грозните сцени и порой обиди, последвали мача реванш за Купата на България с надеждата, че ще бъде запазен нормалният колегиален тон. Вместо това получихме куп от несправедливи обвинения и чухме откровени лъжи. Стигна се дотам отговорен фактор в клуба като почетния президент Христо Бонев да съчинява груби лъжи и да манипулира футболната общественост, забравяйки че този мач се предаваше по телевизията и хората, които разбират от футбол могат сами да си направят изводите. Да, отборът на Лудогорец игра с 30 процента от възможностите си, но това е проблем не само на нас, но и на противника, който не бе достатъчно голям дразнител, за да използва Лудогорец целия си игрови потенциал. Може би се заблудихме от начина, по който Локомотив игра срещу Литекс и Левски вкъщи. Бихме имали по-голямо уважение и респект към Локо (Пд), ако отборът показваше подобна мотивация срещу нашите опоненти. Считаме, че колегите от Локомотив трябва да погледнат първо в собствения си двор и да си решат своите проблеми, а не основна тема да им е Лудогорец.

Пълна лъжа е, че защитникът Козмин Моци е признавал пред Мартин Камбуров, че е извършил нарушение за дузпа с червен картон. Това няма как да е истина при положение, че повечето футболни специалисти и спортни журналисти са категорични, че наказателен удар за Локомотив в тази ситуация няма. Ние твърдим, че няма дузпа и в ситуацията, в която съдията я отсъди срещу Лудогорец, тъй като първо нападателят на Локомотив си повежда топката с ръка. Също така няма нарушение и пряк свободен удар, от който падна гола на Мартин Камбуров. Заинтересованите могат да прегледат още веднъж видеозапис на ситуациите, да чуят мнението на коментаторите и сами да се убедят кой е прав.

Нещо повече - във всяко друго първенство, Мартин Камбуров и треньорът на Локомотив Александър Станков, нямаше да завършат мача заради агресивното си и цинично поведение спрямо четиримата съдии. Досега мълчахме, тъй като не искахме да влизаме в излишни полемики, но няма как да продължим да го правим при положение, че от лагера на Локомотив (Пд) не спират да сипят лъжи.

Псувните и обидите от страна на играчи и треньори на Локомотив към длъжностните лица на мача ги оставяме без коментар, защото сме свикнали да ги чуваме във всеки наш мач на "Лаута". Подобна враждебна обстановка е типична за този стадион.

Удовлетворени сме от факта, че в крайна сметка по-силният отбор продължава напред в турнира и се надяваме, че на 15 май футболна България ще гледа един стойностен финал за Купата на България, без по терена и в официалната ложа да доминират псувните и ругатните. Те са запазена марка за един друг отбор.“
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА