Last news in Fakti

26 Април, 2014 12:11 797 0

Ван Гаал се споразумя с Юнайтед

  • ван гаал-
  • манчестър юнайтед-
  • холандия-
  • гигс-
  • 100 милиона евро

Специалистът ще прибира по 100 милиона евро

Ван Гаал се споразумя с Юнайтед - 1
Снимка: БТА/AP

Холандският специалист Луис ван Гаал ще бъде новият мениджър на Манчестър Юнайтед, информира местното издание "Де Телеграаф".

62-годишният треньор, който ще напусне поста национален селекционер на Холандия след финалите на Мондиал 2014 в Бразилия, снощи е постигнал договорка за дългогодишен контракт с клуба от Висшата лига.

"Де Телеграаф" съобщава, че собствениците на Юнайтед са обещали на Ван Гаал 100 милиона евро за лятна селекция. Холандският спец, който в кариерата си е бил старши треньор на някои от най-големите клубове в Европа, сред които Барселона, Байерн (Мюнхен) и Аякс, ще замени на поста временния наставник на англичаните Райън Гигс.

Гигс пък ще води Манчестър в оставащите четири срещи на отбора до края на сезона, след като във вторник Дейвид Мойс беше уволнен след само 10 месеца работа на "Олд Трафорд" заради незадоволителни резултати. Юнайтед е седми в класирането на Висшата лига и почти сигурно ще пропусне участие в eвропейските клубни турнири през следващия сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА