Last news in Fakti

16 Май, 2014 14:00 1 619 0

Щетите след финала в Бургас са за над 1 милион

  • щетите-
  • бургас-
  • 1 милион

Вандалските прояви на запалянковците причиниха пожар

Приблизително 1,2 млн. лв. са щетите, нанесени на стадион "Лазур" от феновете на Ботев (Пловдив) по време на финала за Купата на България в четвъртък (1:0 и заслужена победа за Лудогорец).

Ръководството на клуба ще трябва не само да плати за възстановяването на пораженията, а ще отнесе и солена глоба от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз.  

Вандалските прояви на запалянковците причиниха пожар, който обхавана скъпоструващата LED система на стадиона, припомня TV7.

Освен това развилнелите се пловдивчани изпочупиха голям брой седалки и част от загражденията. Полицията вече е стартирала разследване по инцидента.

Ръководството на Ботев (Пд) ще трябва не само да възстанови щетите, нанесени на стадиона, но и ще получи глоба от Дисциплинарната комисия.

Възможно е заради ексцесиите ръководството на Черноморец да откаже позволение на пловдивчани да домакинстват на стадион "Лазур" мачовете си от Лига Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА