Last news in Fakti

5 Юни, 2014 20:49 911 0

Португалец е новият треньор на Бербатов

  • леонардо жардим-
  • димитър бербатов-
  • монако

Договорът на наставника ще е за три години

Португалец е новият треньор на Бербатов - 1
Снимка: БТА/AP

Португалец е новият треньор на българския нападател Димитър Бербатов в Монако. Леонардо Жардим ще застане начело на „монегаските”, наследявайки Клаудио Раниери, и ще се пита да прекъсне доминацията на ПСЖ в Лига 1.

39-годишният португалски наставник, роден във Венецуела, ще бъде представен утре, а договорът му ще е за три години. „Треньорът подписа за срок от три години и ще бъде представен пред медиите в петък”, обявиха на официалната си страница агентите на Жардим, цитирани от Goal.com.

Интересното е, че португалецът никога не е играл професионално футбол. Започва кариерата си на наставник едва на 17-годишна възраст като помощник в Камача. През юли 2011 година застава начело на Спортинг Брага, а година по-късно поема гръцкия Олимпиакос. През юни 2013 година се връща в Португалия, за да поеме Спортинг (Лисабон).

През миналия сезон лисабонци завършиха на второ място в крайното класиране на португалското първенство след Бенфика. Монако също финишира втори, но амбициите на отбора са да спечели титлата във френската Лига 1 през следващия сезон – нещо, което не се е случвало от 2000 година насам. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА