Last news in Fakti

7 Юни, 2014 15:52 1 008 0

Стойка Петрова е европейска шампионка по бокс

  • петрова-
  • европейско-
  • бокс

Съперничката на българката не се качи на ринга

Стойка Петрова е европейска шампионка по бокс - 1
Снимка: БТА/АР
Стойка Петрова стана европейска шампионка по бокс в категория до 51 килограма. На финала българката спечели без битка срещу Саяна Сагатаева (Русия), която не се качи на ринга. Треньорският щаб и лекарят на сборния отбор на Русия спряха Сагатаева от финална поради сериозна контузия на носа на боксьорката. По този начин Стойка Петрова завоюва първо злато за България от шампионата на Стария континент, който се провежда в Букурещ. Това е и първо злато за Петрова от голям форум.
 
На Игрите в Лондон преди 2 години тя стигна до 1/4-финалите, а сега и до европейското злато, като по пътя към финала успя да вземе реванш от олимпийската шампионка Никол Адамс на същата фаза в румънската столица.
 
Стойка Петрова стигна до триумфа в Румъния с три убедителни победи по точки и една служебна победа - на финала. На 1/8-финалите Стойка Петрова, която е роден на 18 септември 1985 година в Добрич, победи по точки Ева Мария Фернандес (Испания) с пълно единодушие на съдиите - 3:0. На 1/4-финалите българката надви повече от убедително олимпийската шампионка от Лондон 2012 и двукратна европейска шампионка от Катовице 2011 и Ротердам 2013 Никол Адамс (Англия), като и тримата странични съдии точкуваха за Стойка, а след това на полуфиналите Петрова отново победи убедително по точки Каталин Анчин от Унгария. 
 
България вече има четири медала от Евро 2013 по бокс. Деница Елисеева завоюва бронз в категория до 60 кг, а по-късно днес за златото ще спорят Севда Асенова (кат. до 48 кг) и Светлана Каменова (57 кг). 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА