7 Юни, 2014 18:27 883 0

Липи: Европа ще превземе Южна Америка

  • липи-
  • европа-
  • италия-
  • бразилия-
  • мондиал 2014

На бразилците им липсва опит, а напрежението ще бъде чудовищно, подчерта специалистът

Липи: Европа ще превземе Южна Америка - 1
Снимка: БТА/АР
Марчело Липи, селекционерът, извел Италия до световната титла през 2006 г., очаква Европа да постигне трети пореден успех на мондиал и за първи път да постигне триумф на терена на големия противник Южна Америка. Повечето специалисти, букмейкъри и фенове смятат, че основният фаворит е домакинът Бразилия, но според Липи големият недостатък на Селесао е липсата на опит.

"Съставът на Бразилия е прекалено млад", изтъкна специалистът. "Естествено е, че бразилците имат страхотни качества, както е било винаги, но са твърде млади. Опитът на Сколари ще е от изключително значение. Той ще трябва да балансира нещата и да помогне на Неймар и останалите да издържат на чудовищното напрежение на терена и извън него. Бразилия играе у дома си и всичко, освен краен успех, ще е катастрофа. Тази ситуация никак не е приятна."

"Мисля, че за първи път в историята европейски отбор ще спечели титлата в Южна Америка. Бих искал това да е Италия, но съм суеверен и не давам никакви прогнози за адзурите. Затова казвам, че шампион ще е Германия. Тази мисъл ми се върти в главата още от световното клубно първенство в Мароко, когато начело на Гуанджоу се изправих срещу Байерн на Гуардиола.

Тогава ми направи впечатление как страхотните футболисти, които спечелиха всичко с Юп Хайнкес, под ръководството на Пеп добавиха ново измерение в играта си, що се касае до отнемането и владеенето на топката. Немците са фантастични, те са моят фаворит.

Слагам ги на първо място, следвани от Франция, след което идват Бразилия, Испания и Аржентина.
Дешан разполага с големи играчи като Бензема, но и с мощта на млади таланти като Погба. Очаквам много от Петлите. Очаквам Меси да е изключително мотивиран, защото вероятността да приключи кариерата си без световна титла ще го пришпорва. Освен звездното нападение аржентинците разчитат и на невероятния Ди Мария.

Испания си остава суперсила. Неслучайно три от четирите финалиста в ШЛ бяха от Примера. Дел Боске може да е сигурен, че когато залогът скочи до небето, неговите играчи няма да трепнат. Испания може да влезе в топ 4 на турнира. Важен е мачът с Холандия в групата, защото заелият второто място ще се срещне с Бразилия на осминафиналите. Всъщност това е двубой на пряко отстраняване още в груповата фаза."

Липи изрази абсолютната си увереност, че Италия ще се класира напред, въпреки провала срещу Люксембург.

"Забравете последната контрола, тя не значи нищо. Ще продължим напред, въпросът е кое от двете места ще заемем, защото е важно да не се срещаме с Бразилия преди финала. По-силни сме от англичаните. Вярно е, че на европейското ги бихме след дузпи, но те помнят, че ги надиграхме напълно в редовното време и продълженията", заяви Липи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА