Last news in Fakti

22 Юни, 2014 12:51 1 098 0

Гришо: Сравненията с Федерер вече са скучни

  • григор димитров-
  • сравнения-
  • тенис-
  • федерер-
  • гришо

Ние, младите, сме бъдещето на тениса - сподели още Гришо

Гришо: Сравненията с Федерер вече са скучни - 1
Снимка: БТА/AP

През следващата седмица Григор Димитров ще започне участието си на турнира „Уимбълдън”. След спечелената титла в „Куинс” българският тенисист е зареден с оптимизъм и желание за добро представяне в най-старата надпревара в света на тениса.

Най-добрата ракета на България даде интервю за Independent, в което сподели мнението си за смяната на поколенията, първата си титла и сравненията с Роджър Федерер.

„Играта се промени много през последните години. Днес е почти невъзможно тенисист на 18,19 или 20 години да спечели турнира от Големия шлем. Но ако го направи веднъж, всичко се променя. Имам огромно уважение към топ играчите, но те остаряват. Много неща се променят. Това е кръговратът на живота. Ние, младите, започваме да ги притискаме все повече. Ние сме бъдещето – знаем го, усещаме го”, сподели Григор Димитров.

През тази година той спечели три титли на три различни настилки и вече има четири трофея в колекцията си. 23-годишният българин, който е най-младият играч в топ 20 в световната ранглиста, определи първата си титла в Стокхолм като повратен момент в кариерата си: „Това бе нещо голямо за мен. Другите имаха големи очаквания към мен, но и аз самият имах големи очаквания към себе си. След последната точка почувствах, че огромен товар падна от гърба ми”.

Гришо заяви, че в началото сравненията с Роджър Федерер са били забавни, но вече са започнали да стават скучни и досадни: „В началото си мислех, че е забавно. Всички се смеехме на тези сравнения. Вече сравненията са скучни. Четири години по-късно това продължава, но аз мисля, че доказах себе си. Не съм онзи човек”, заяви Димитров.

Българският тенисист изрази надежди за добро представяне на „Уимбълдън”. Той започва участието си срещу американеца Райън Харисън. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА