Last news in Fakti

26 Юни, 2014 13:29 1 047 0

Реал и ПСЖ с най-много пари от ШЛ

  • реал мадрид-
  • приходи-
  • псж-
  • шампионска лига
Реал и ПСЖ с най-много пари от ШЛ - 1
Снимка: БТА/АР
Победителят в Шампионската лига Реал М е прибрал най-много пари от турнира за изминалия сезон, стана ясно от доклада на УЕФА. Втори по приходи е френският ПСЖ, който отпадна на четвъртфинала от Челси. Кралския клуб е получил 57,4 млн. евро, а парижани – 54,4. Загубилият финалист Атлетико пък е прибрал малко над 50 млн.

Сумите включват премии за участие, за всяка победа в груповата фаза, както и за класиране за всеки следващ етап в елиминациите. Освен това важен фактор са парите, които всеки участник прибира от тв договорите. Тук облагодетелствани са тимовете от страни с по-малко участници. Затова и ПСЖ е №1 по приходи от телевизионното излъчване на мачовете с 33,917 млн евро.

По същата причина в топ 10 по приходи в турнира са Ювентус (43,1 млн. евро) и Наполи (38,5 млн. евро), тъй като Италия бе представлявана само от три, а не от четири тима и парите от тв права за всеки клуб бяха повече. При това торинци прибраха допълнително над 7 млн. евро от участието си в Лига Европа.

Най-малко пари от ШЛ е прибрал чешкият Виктория (Пилзен) – 11,128 млн. евро.

В Лига Европа №1 по приходи пък е носителят на трофея Севиля с 14,612 млн. евро, а втори е френският Лион с 10,164 млн. евро.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА