26 Юни, 2014 21:07 1 091 0

Германия игра феърплей и би САЩ

  • германия-
  • сащ-
  • мондиал 2014

Бундестима спечели групата си без загуба

Германия игра феърплей и би САЩ - 1
Снимки: БТА/AP

Отборът на Германия спечели срещу САЩ с минималното 1:0 и опроверга предварителните очаквания за равен. Ремито класираше със сигурност и двата тима, но Бундестима игра феърплей и заслужи успеха си на върха в група G на Мондиал 2014.

Томас Мюлер отбеляза четвъртия си гол на Световното в 55-та минута, за да донесе трите точки. Така той се изравни на върха при голмайсторите с Лео Меси и Неймар с по 4 попадения.

Чистите положения бяха твърде малко. Най-хубавото от тях се откри пред Месут Йозил в 36-та минута, когато беше оставен непокрит на около 15 метра от голлинията. Ударът му обаче беше слаб и Хауърд улови.

Американците предпочитаха да действат на контраатака, но нямаха много шансове. Само Греъм Зуси отправи опасен удар към Мануел Нойер, но топката прелетя над вратата. В останалите случаи, ударите на американските нападатели летяха встрани от вратата.

Йоаким Льов реши да не оставя нещата така и още на почивката смени Лукас Подолски с Мирослав Клозе. Голмайсторът в историята на Бундестима започна настървено да търси попадението и пропиля две положения още в началото на втората част.

При второто Бастиян Швайнщайгер сложи топката на главата му, но ударът на Миро беше слаб и топката мина на няколко сантиметра встрани от вратата. Но натискът на американците се усещаше все по-ясно и даде резултат в 55-та минута.

Тогава след центриране от корнер Пер Мертезакер стреля опасно с глава, но Тим Хауърд виртуозно изби. Топката обаче попадна на крака на Томас Мюлер на границите на наказателното поле, който с мощен и неспасяем удар прати топката в мрежата за 1:0.

До края на срещата, немската машина продължи да пресира противника в центъра на терена и трудно допускаше опасности, освен от някои статични положения. Резултатът се запази и до края.

За щастие на американците, в другата среща Португалия спечели едва с 2:1 и това осигури класиране на САЩ напред към осминафиналите. Германия пък остана непобедена и оглави групата си със 7т.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА