Last news in Fakti

30 Юни, 2014 16:41 967 0

Лесни победи или пореден крах за Европа?

  • франция-
  • нигерия-
  • германия-
  • алжир-
  • мондиал 2014

През 1982 година Алжир побеждава Западна Германия на световното в Испания

Лесни победи или пореден крах за Европа? - 1
Снимки: БТА/ AP

Днес ще се изиграят поредните два осминафинални сблъсъка от световното първенство в Бразилия. От 19:00 часа българско време Франция се изправя срещу Нигерия в столицата Бразилия, а от 23:00 сили ще премерят Германия и Алжир в Порто Алегре.

Първият сблъсък противопоставя третия най-резултатен тим от груповата фаза Франция срещу „супер орлите”, които прескочиха група в компанията на Аржентина, Босна и Херцеговина и Иран. На пръв поглед фаворитът е повече от ясен, но мондиалът в южноамериканската страна ни научи на едно – не подценявайте „малките” тимове.

Наставникът на „петлите” Дидие Дешан запази някои от титулярите си в последния мач от групата срещу Еквадор. Защитникът на Ливърпул Мамаду Сако най-вероятно ще пропусне двубоя с африканците заради контузия, докато в стартовите 11 се очаква да се завърнат Варан, Ерва, Кабай и Валбуена.

Треньорът на Нигерия Стивън Кеши пък трябва да намери начин да противодейства на Бензема, който има три попадения до момента на световното. Мишел Бабатунде ще пропусне мача поради контузия, докато Виктор Моузес се завръща на терена. По всяка вероятност Франция ще заложи на владеене на топката и контрол в средата на терена, докато нигерийците ще разчитат на бързи контраатаки, както бе в мача срещу Аржентина.

В другата среща от днес Бундестимът се очаква безпроблемно да се класира на четвъртфиналите, но какво са намислили алжирците, които изхвърлиха Русия преди дни?

Немците се класираха за директните елиминации след победи над Португалия (4:0) и САЩ (1:0) и равенство срещу Гана (2:2). По традиция в последните години възпитаниците на Льов тръгват силно на големи форуми и са сочени за фаворит за златото, но биват отстранявани на финалната права. Единствената по-сериозна въпросителна пред наставника на Германия е кой измежду Кедира и Швайнщайгер да започне като титуляр в полузащитата.

Алжир, от своя страна, загуби на старта от Белгия, но след това победи Южна Корея и завърши наравно с Русия, което бе достатъчно за класиране на осминафиналите. Вратарят на „пустинните лисици” Райс М’Боли е единственият представител на родната „А” група в Бразилия. За алжирците е жив споменът от световното през 1982 година в Испания, когато те побеждават Западна Германия с 2:1 в груповата фаза.

Несъмнено ни очакват интересни двубои, които ще отговорят на въпроса ще даде ли Европа поредната си жертва в южноамериканската страна. След отпадането на Англия, Италия, Хърватия, Испания, Португалия, Гърция, Босна и Херцеговина и Русия, Старият континент не може да си позволи нова такава!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА