7 Август, 2014 10:15 3 845 4

Със 100 км/ч без ръце

  • infiniti-
  • q50s hybrid-
  • active lane control

До появата на първите автономни автомобили по обществената пътна мрежа остава малко време - през 2015 година такива автомобили ще могат официално да се движат по пътищата на Великобритания, а през 2017-а 100 автономни коли Volvo ще започнат да се движат по улиците на Гьотеборг.

Докато чакаме подобни коли да станат ежедневие, автомобилните компании все повече се приближават до тях. Поредното доказателство за това е клипчето по-долу, показващо как водач на Infiniti Q50S Hybrid ускорява автомобила си до 100 км/ч, без да докосва волана.

Тук в действие влиза системата Active Lane Control, която държи колата в предварително избраната лента. Тези системи обаче не са толкова съвършени, а целта на клипа, който ви показваме, е как не трябва да се прави, въпреки че в случая електрониката си свърши чудесно работата. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай Стоянов

    1 0 Отговор
    Бутна волана и щеше да стане белата.

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Николай Стоянов":

    Е, предполагам, че има някаква защита /от сорта, когато колата е в този режим, волана да е "изключен"/. Иначе съм за технологиите, еволюциите и революциите . Но, като по-възрастен искам да си чувствам колата, даже автоматика и круизконтрола ми идват в повече /макар, че ги имам в колата/...
  • 3 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Кому са нужни тези коли?Единствено човека е в състояние да взима нестандартни решения!А когато сме на пътя ,често се налага да взимаме такива.Опитват се да ни направят зомбита!
  • 4 dhcp

    0 0 Отговор
    Аз па се чудя когато електрониката не сработи добре и стане гаф дали отговорност ще носи водача или производителя? Ако искам да се водя ще си хвана шофьор, а няма да разчитам на електроника!