Last news in Fakti

15 Септември, 2011 12:20 3 577 4

Нов ултрабук заменя ноутбуците

  • ултрабук-
  • pegatron-
  • inventec-
  • foxconn-
  • idf-
  • intel

 

Три тайвански компании - Pegatron, Inventec и Foxconn - ще представят нов продукт, който са нарекли ултрабук от второ поколение. Устройството ще бъде демонстрирано по време на конференцията IDF. Най-общо казано ултрабуците представляват ноутбук в тънък метален корпус.
 
Компютрите са снабдени с процесори Intel и ще се предлагат на цена до $1 000. Концепцията за ултрабук от второ поколение е разработена от компанията Intel в партньорство с трите тайвански фирми. Първото поколение на тези устройства беше базирано на CPU серията Sandy Bridge.
 
Това, с което най-много се гордеят създателите на новите ултрабуци, е, че устройствата ще се избавят от морално остарелите процесори Sandy Bridge и на тяхно място ще се появят доста по-функционалните Ivy Bridge, които ще се появят на пазара през пролетта на следващата година.
 
В актива на компанията Pegatron вече има два ултрабука, в това число и такъв с 13.3-инчов дисплей с резолюция 1366х768 пиксела. Спецификациите на втория модел все още не се съобщават, като е известно единствено, че той ще разполага с т.нар. гланцов екран.
 
От тайванската компания обаче заявиха, че тези портативни персонални компютри са все още прототипи и до появата им на пазара има още доста време. По непотвърдена информация на портала Liliputing ултрабуците на Pegatron са снабдени с портове USB 3.0 и HDMI, моделът с гланцов дисплей има в арсенала си и DVD оптично устройство, което липсва в съвременните ноутбуци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъро Иванов

    0 2 Отговор
    Как успяхте да насъберете толкова неточности в една статия?

    Първо ultrabook концепцията е на Intel, като дори е тяхна регистрирана търговска марка, към която отвориха фонд от 300 милиона за стимулиране на създаването на подобни лаптопи. И второ, на пазара отдавна се продава първообраза на ultrabook-а - Macbook Air. Техния 13.3 е с резолюция 1440x900. А посочените от вас компании са компании за асемблиране, лаптопите се представят от производителите си. Samsung също вече про
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Славчо Димитров

    1 0 Отговор
    Г-н Мъро. Първо не е нужно да пускате един коментар по два пъти, но явно толкова са ви компютърните умения. И второ, не виждам нищо неточно в статията. Там пише: "Концепцията за ултрабук от второ поколение е разработена от компанията Intel" Другото, което можете да прочетете е, че това е ултрабук от второ поколение, което за по-интелигентните от вас означава, че явно е имало и първо поколение. Поздрави и лек ден
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.