Last news in Fakti

15 Август, 2015 10:00 3 240 7

Задава се електрическо SUV от Audi

  • e-tron-
  • audi-
  • suv
Очакваме от Audi да покажат изцяло електрическо SUV под името Q6 на автосалона във Франкфурт следващия месец. Според компанията автомобилът ще може да изминава над 500км с едно зареждане. За мощността ще се грижат клетки от LG Chem и Samsung SDI, които ще бъдат вградени в платформата обозначена, като MLB идваща от изцяло новото Q7.
Още през месец март те споделиха, че за 2018 готвят такъв проект. По същото време в Женева бе представен и спортистът R8 E-tron. Моделът ще бъде позициониран между Q5 и Q7, като за дизайна ще използва препратки от зашеметяващия прототип Prologue. Той ще се сблъска със суров конкурент в лицето на Tesla Model X, която също се очаква да направи официалната си премиера на задаващия се автосалон според Илон Мъск.
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Ауди още не са изкарали истинска електричка, тръгнали да обясняват как ще се конкурира с Tesla Model X. Тесла ще стане нарицателно за електромобилите, както колите Мерцедес с ДВГ.
  • 2 оффф

    1 0 Отговор
    Ще изминава 500км без вкл.климатик,фарове,стерео,хидравлика с един човек и при наклон.
  • 3 Десислав Попов

    0 0 Отговор
    Като за Ауди-става.Не е нещо особено.
  • 4 Minuva42

    0 0 Отговор
    Tехните разбработки са винаги в неясно бъдеще време.
  • 5 Майна

    0 0 Отговор
    Само да не кажат , че са първи ,че някои ще умре в Лексус .Си кажат е.ати слабата конкуренция и си теглят ножа - те го могат това.
  • 6 Дошо

    0 0 Отговор
    Иде ама се не види
  • 7 Електрик

    0 0 Отговор
    До 2018г Тесла Модел Х сигурно ще е с пробег от 700км, защото обявиха, че всяка година ще си вдигат капацитета на батериите с 5-6% или около 30км. Аудито със сигурност ще е по-скъпо от Теслата, заради тепървото си производство. Хубавото при Тесла моторс е че не трупат състояние, а за момента влагат всичко за клиентите и развитието си.