Last news in Fakti

14 Октомври, 2015 15:42 2 597 2

Сглоби си сам умен часовник

  • blocks-
  • умен часовник

Група британски инженери и дизайнери събира средства за серийното производство на първия в света умен ръчен часовник с модулна конструкция. Blocks може да се сдвоява с мобилни устройства с операционни системи iOS и Android и позволява на собственика да подбира сам функциите му според нуждите си.

Различните модули се монтират като звена на верижката. Към момента се предлагат допълнителна батерия, която увеличава заряда на основната с 20%, сензор за следене на пулса, GPS, NFC за безконтактни плащания, висотомер, барометър и термометър.

Самият часовник има кръгъл сензорен екран, Wi-Fi и Bluetooth, микрофон за гласово управление, акумулатор със заряд за ден и половина автономна работа и датчици, които отчитат активността на собственика. Blocks работи под модифицирана версия на Android, но не Wear.

Базовата версия на модулния умен часовник с проста каишка може да се поръча срещу $195. Допълнителните елементи се купуват отделно или в комплект с Blocks за $275. На по-късен етап ще се появят модули със SIM карта, сензор за пръстови отпечатъци, светодиодно фенерче, програмируем бутон и много други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Папука

    0 0 Отговор
    Британски напълно безмислен и излишен БОКЛУК - за какво ми е това нещо след като всеки един смартфон има тези функции
  • 2 гого

    1 0 Отговор
    За да не носиш тухла в джоба си!