Last news in Fakti

30 Октомври, 2015 12:31 6 747 2

Виждали ли сте робот да кара мотор?

  • робот-
  • мотоциклет-
  • toyota-
  • motobot
В рамките на автомобилното изложение Tokyo Motor Show 2015, компанията Yamaha показа една своя нова разработка, която удиви присъстващите. Става дума за хуманоиден робот, който без проблем може да управлява мотоциклет. Роботът се нарича Motobot и може да борави брилянтно с ръчката за подаване на газ, спирачките и смяната на предавки.
На този етап Motobot може да управлява мотоциклет със скорост до 100 км/'ч, но според специалистите от Yamaha до завършване на проекта, роботът мотоциклетист ще може без проблем да управлява състезателен байк на писта със скорост над 200 км/ч и да се състезава с Валентино Роси. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    1 1 Отговор
    малии ония още автоматични коли
    се мъчат да правят в европа
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Е, той моторът с помощни колелца, роботът не е отделен механизъм, а запоен за мотора. Очаквах хуманоиден робот, който ще помаха на публиката с ръка, ще се поклони, ще каже нещо закачливо, ще седне на мотора, ще врътне две обиколки, и финиширайки на задна гума ще се изплези на публиката. А то ...