Last news in Fakti

8 Ноември, 2015 10:00 2 257 0

Audi с 3D принтиран автомобил

  • audi-
  • 3d print

Една от експанзивните технологии в автомобилостроенето в момента със сигурност е 3D принтирането и германския производител Audi иска да ни покаже техните възможности с тази реплика на Auto Union Typ C от 36-та година в мащаб 1:2. Всички метални детайли на този автомобил са създадени благодарение на лазерно стопен метален прах с размерите на половината от диаметъра на човешки косъм.

Технологията позволява създаването на детайли от алуминий и други метали с широка употреба, които трудно биха били създадени по-традиционните методи на обработка, като те имат и по-голяма плътност. За сега технологията позволява създаването на обекти с височина от 240 мм и дължина от 200 мм. 

Според проф. д-р Хуберт Валтл от Volkswagen Group целта на компанията е възможно най-скоро тази технология на металното принтиране да бъде вкарана в производствения процес.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА