20 Ноември, 2015 15:32 3 687 4

Карбонов чадър не оставя локви

  • rainbender-
  • чадър-
  • дъждобран

RainBender прилича на обикновен дъждобран, но има много по-засукана конструкция, отколкото се вижда на пръв поглед. Дръжката представлява цилиндър от въглеродни нишки, в който се прибира платненият купол. Това решава проблема с локвите и мокрите петна, които оставя всеки сушащ се чадър.

Механизмът е измислен от американски военен авиоконструктор и работи обратно на схемата, която използват класическите дъждобрани. Вместо да се сгъва отстрани към дръжката, куполът се прибира в нея.

Така вместо да протече по пода вкъщи или в колата, цялата влага, попила в плата, се събира в цилиндъра и може да се излее при първи удобен случай. Първите купувачи, подкрепили проекта в Kickstarter, могат да поръчат RainBender за $50.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sasho

    1 0 Отговор
    Това е най-голямата глупост. Всеки знае че карбона привлича гръмотевици. Колко рибари загинаха от гръмотевици или докачане на далекопроводи с въдиците си
  • 2 опсмопсус

    0 1 Отговор
    А метала по чъдъра не привлича ли светкавици?
    Гръмотевиците са звук и нищо не ги привлича, така както неправилното ти изразяване!
  • 3 RZArector

    1 0 Отговор
    покрай тия атентати напоследък, с подобен чадър айде иди разбери, кой с чадър и кой с гранатомет!
  • 4 Петър

    1 0 Отговор
    хахаха аз си мислих че пада светкавица и от нея се чува гърма, ама щом си толова компетентен :D и да карбона си е жив гръмоотвод