Last news in Fakti

3 Октомври, 2011 13:43 2 388 0

Колко и от какво печели Twitter?

  • twitter-
  • реклама

 

Twitter е безплатна социална мрежа и микро-блог услуга, която позволява на потребителите да изпращат и четат статус съобщения, познати като туитове, които представляват текстово-базирани съобщения с размер до 140 символа.
 
Популярността й е огромна, но знаете ли колко и от какво печели Twitter? За всички е известно, че главната финансова изгода за собствениците на интернет сайтове идва от реклама. За огромната социална мрежа основните печалби също идват благодарение на маркетинг.
 
По-интересно обаче е колко са печалбите на Twitter? Преди няколко години, когато тази мрежа стана популярна, цената за една рекламна кампания варираше в диапазона от $25 000 до 35 000. Сега, когато месечните посещения надхвърлят 60 милиона, нещата са различни.
 
Днес Twitter печели огромни суми от реклама. От изнесените данни става ясно, че дневните приходи са нараснали до внушителните $120 000. Основни рекламодатели в момента са гиганти като Virgin, HBO, Samsung, JetBlue и други.
 
Освен това Twiter предлага и ново място за модни брандове, разположено в дясната страна на главната им страница. Цената за банер там е по-ниска. Тя стартира от $15 000 за тримесечен период.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА