Last news in Fakti

4 Октомври, 2011 13:03 10 476 2

По-бърз, по-лек, по-умен - iPhone 5

  • iphone 5-
  • apple-
  • епъл
По-бърз, по-лек, по-умен - iPhone 5 - 1
Архив

Часове преди официалната премиера на iPhone5 се появиха и първите прогнози за новата версия смартфон. Той ще има по-бърз процесор и в крак с желанията на потребителите по-голям екран и бърза и удобна за потребителя навигация. Това ще позволи на Apple да възвърне господството си в сегмента на смартфоните.

Ако се спази традицията заплануваното за довечера представяне на iOS5 бъде последвано и с пускането на пазара и нов iPhone5.

Спекулациите са, че петата му версия ще има по-добра антена и 8-мегапикселова камера.

По неофициални данни от последната версия на iPhone4 са продадени 20 млн. броя през третото тримесечие, което приключи на 25 юни.

Източници близки до Apple са пуснали нова информация за спецификациите на задаващия се iPhone 5.

Следващото поколение смартфон ще бъде с двуядрен A5 SOC (system on a chip) процесор, който ще е с драстично подобрени графични възможности, включително и два пъти повече RAM от iPhone 4, т.е. 1GB.

За сравнение, дори iPad 2 няма 1GB RAM. Увеличаването на оперативната памет на iPhone 5 е необходимо, защото смартфонът ще трябва да изпълнява много нови бекграунд задачи, които Apple тепърва ще представят.

Едно от най-любопитните нововъведения е т.нар. "асистент", който идва благодарение на миналогодишната придобивка на Apple, компанията Siri. Благодарение на асистента, потребителите ще могат да изпращат текстови съобщения, да задават задачи, да настройват аларми и прочее операции, единствено говорейки на телефона.

Тази новост ще е достъпна единствено на споменатия А5 чип, което означава, че старите iPhone, iPad и iPod Touch няма да поддържат асистента.

Една от основните й функции ще бъде добавянето на услугата iCloud, която ще позволява синхронизирането им с компютри и таблети през сървърите на Apple.

Новият смартфон ще може да работи без СИМ карта и ще поддържа 4G мрежата. Самият апарат ще има иновативна форма.

Според предварителна информация от август Apple е поръчала производството на над 10 млн. iPhone 5. Производството на компоненти е започнало още през юли.

„Злите езици“ обаче прогнозират, че очакваната тази вечер в 20 ч. (бълг. време) премиера на iPhone5 довечера няма да се състои, а ще бъде представена усъвършенствана версия на последния модел.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    1 1 Отговор
    Хайде, чакаме да видим презентацията довечера в 20:00 :) И все пак, аз съм леко скептично настроен, че iPhone 5 няма да може да постигне успехите на 4ката.... но се обзалагам, че 6цата ще е уникално постижение на технологиите!
  • 2 bugs_bunny

    1 0 Отговор
    sled taz medijna kampanya da widim kak shte sas prodajbite:)