Last news in Fakti

5 Октомври, 2011 14:11 9 161 3

Съд за ползватели на Wi-Fi

  • innovatio ip ventures-
  • marriott-
  • wi-fi

Преди известно време компанията Innovatio IP Ventures, която притежава един куп патенти, свързани с технологията Wi-Fi заведе дела срещу Cisco и Motorola. Поводът за съдебните искове беше нарушаване на правата за интелектуална собственост.

Сега от Innovatio предпиемат значително по-мащабна кампания, като дават на съд много известни фирми, позващи патентованата от тях технология. В това число влизат компаниите Marriott, Hyatt, Best Western и много други.
 
Innovatio IP Ventures е завела съдебни искове и срещу почти всички заведения за бързо хранене в САЩ. Компанията е създадена точно с цел да печели пари от неправомерно използване на патенти.
 
Тя беше основана през февруари тази година и веднага след това купи от Broadcom голямо количество патенти за безжично предаване на информация. Хубавото в случая е, че на този етап Innovatio IP Ventures няма да се занимава с частни лица, а само с големи корпорации.
 
Подобни компании от сорта на Mariott, например, предпочитат да платят определена сума пари вместо да се стига до съд и компроментиране на името им. Иначе Innovatio няма никакви производствени мощности и реално не произвежда каквото и да е оборудване. Компанията няма и никакво отношение към създаването на въпросните технологии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tzappa

    2 0 Отговор
    Такива компании ги наричат Patent Trols
  • 2 georgi

    1 0 Отговор
    Искат си парите :)
  • 3 Чичо Скрудж

    1 0 Отговор