Last news in Fakti

16 Февруари, 2016 11:42 7 883 7

Външен еърбег поглъща 30% от силата на удара

  • zf-
  • zf trw-
  • еърбег-
  • въздушна възглавница
Външен еърбег поглъща 30% от силата на удара - 1

Поделението за активна и пасивна безопасност на ZF Friedrichshafen AG TRW тества външна въздушна възглавница, която поглъща до 30% от енергията при страничен удар. Системата работи на сходен принцип с еърбеговете за предпазване на пешеходци.

Външен еърбег поглъща 30% от силата на удара

Новата въздушна възглавница се намира в праговете на автомобила и при отваряне покрива почти 75% от повърхността на вратите. За пълно издуване са необходими между 20 и 30 милисекунди.

Външен еърбег поглъща 30% от силата на удара

Идеята за подобна обезопасяваща система не е нова, но никога досега не е внедрявана серийно. От ZF TRW обаче уверяват, че ще бъдат готови за производство в съвсем обозримо бъдеще.

Външен еърбег поглъща 30% от силата на удара


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гага

    1 0 Отговор
    И как ще се активира преди удара ми е интересно? От приближаващ обект само? Някак си не е логично :?
  • 2 Carfen

    1 0 Отговор
    Ако се активира само от приближаващ обект, мога да си представя само какво ще се случва при разминаване по тесните улички на големите градове :)
  • 3 Маринов

    0 0 Отговор
    Затваряш вратата и ти се отваря еърбега :D
  • 4 VWandMercedes

    0 0 Отговор
    Оххх защо еволюцията трябва да мине през всички нива.Следващата стъпка е да се монтира катапулт от военен самолет.Ниет человек в машину ниет праблемой(маи така звучеше на руски).
  • 5 бспу

    1 0 Отговор
    Маани тва мое си одим на язовира, като лодка Зодиак става, само шнорхел му тряба
  • 6 MB GL450

    0 1 Отговор
    Много добра идея , която може да спаси човешки животи.Дано да я внедрят по бързо в серийно производство и да стане задължителна.Не се съмнявам че специалистите ще успеят да я разработят тази технология.
  • 7 Sweden

    1 1 Отговор
    Нищо ново не е това. Във Волво V40 серийно се вгражда въздушна възглавница , която се разтваря в случай, че колата удари с предната броня пешеходец(възглавницата покрива цялото предно стъкло и част от капака). Това е първия автомобил в света с подобна технология.