9 Март, 2016 17:16 3 458 3

Мастиленоструен принтер лъже скенерите за пръстови отпечатъци

  • принтер-
  • пръстови отпечатъци
Мастиленоструен принтер лъже скенерите за пръстови отпечатъци - 1

Дактилоскопските сензори на съвременните мобилни устройства се смятат за надеждна защита от нежелан достъп. Оказва се обаче, че елементарен трик с архаичен принтер обезсмисля напълно идентификацията по пръстовите отпечатъци и връща в играта по-традиционните методи за предпазване с пароли.

Изследователи от Мичиганския щатски университет са успели да заблудят дактилоскопския датчик с помощта на съвсем обикновен мастиленоструен принтер, разпечатвайки пръстов отпечатък на гланцова хартия.

Методът все пак има особености. За да бъде излъган сензорът, трябва да се използват специални токопроводими тонери на японския производител AgIC. Плътността на печата трябва да бъде 200 пиксела на инч, а мащабът на фалшивия отпечатък трябва да съответства на реалните размери на пръста. Опитите показват, че ако тези условия бъдат спазени, мастиленоструйният принтер заобикаля от раз защитата на смартфоните Samsung Galaxy S6 и Honor 7.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужасен

    0 0 Отговор
    Някой да съобщи на здравния министър!

    Коментиран от #2

  • 2 пъдаря

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ужасен":

    На тоя коч здравния, каквото и да му говорят не му достига до главата. Той си е наумил нещо и с рогата напред и докато не си го направи няма да миряса, каквото и да му говорят. А конкретно това с пръстовите отпечатъци е мега тъпотия за която обаче, ще бъдат усвоени едни пари и след въвеждането всички дружно, ще установят, колко бъгове има.
  • 3 Незнайко

    0 0 Отговор
    Щом гласуването в парламентарната зала може, значи ще стане. Това не го е измислил Москов. Никой не е вярвал предварително, за мобилните телефони, но са факт.