Last news in Fakti

12 Май, 2022 14:30 2 095 0

ABB показа интересен „принтер“ за коли (ВИДЕО)

  • abb-
  • робот-
  • зарядна станция-
  • боядисване-
  • принтер

Роботът може да боядиса „арт автомобил“ в рамките на 30 минути

ABB показа интересен „принтер“ за коли (ВИДЕО) - 1

След като през изминалите дни ви разказахме за най-бързата зарядна станция в света, дело на ABB, сега компанията показа друг интересен проект за робот, който може да боядисва „арт автомобили“. На практика роботът позволява изключително прецизно нанасяне на боята, подобно на това при принтерите.

ABB показа интересен „принтер“ за коли (ВИДЕО)

Проектът е направен с помощта на двама художници от Дубай и Индия,единият от който 8-годишен. Те са направили два различни дизайна по собствени идеи, а този който виждате на снимките, художникът оприличава на зебра. От ABB се хвалят, че роботът може да пресъздаде всяка от илюстрациите в рамките на 30 минути, без никаква човешка намеса.

ABB показа интересен „принтер“ за коли (ВИДЕО)

Това се постига благодарение на 1000 дюзи, които пръскат боята в изключителна близост до превозното средство, за да се избегне разтичане и разпръскване на боята. По този начин може да се позволи и прецизното боядисване, което би позволило на автомобилните производители да намалят до 60% времето и ресурсите при боядисване и подготовка за боядисване.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА