19 Април, 2016 11:03 1 594 1

Автономните коли стават част от градския транспорт в Бевърли Хилс

  • автономни автомобили-
  • бевърли хилс-
  • калифорния-
  • google-
  • tesla
Автономните коли стават част от градския транспорт в Бевърли Хилс - 1

Властите в калифорнийския град Бевърли Хилс са взели решение за създаването на автопарк от коли, оборудвани със системи за автономно управление. Безпилотните возила ще се използват като част от обществения транспорт.

"Бевърли Хилс е идеалното място за превръщането на автономните технологии в реалност. Безпилотни коли вече могат да се използват по пътищата за общо ползване", заявява кметът на града Джон Мириш. "Не можем да решим проблемите на настоящето и бъдещето с технологии от миналото. Безпилотните коли могат да изместят частните коли от улиците, да намалят нуждата от паркоместа и да повишат безопасността".

В Бевърли Хилс вече се изгражда мрежа за комуникация и пренос на данни от един автомобил към друг. Управата на града иска да осъществи замислените мерки с производители на подобни транспортни средства като Google или Tesla.

Google разработва автомобил, в който няма нито волан, нито педали, а новите модели на Tesla могат да се движат в зададена лента, да контролиран дистанцията до други возила и да се престрояват без намесата на водача. Други големи производители, сред които Kia, Mercedes-Benz, Renault, Nissan и Ford, също имат проекти за безпилотни коли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емии

    0 0 Отговор
    Гугъл може би първи ще предложи нещо за в този град - кола или софтуер с хардуер за поставяне на различни коли.
    Двете компании развиват технологията по различен начин.
    Гугъл колата сигурно вече е обходила този град и ще е лесно пускането на кола конкретно в този град, която извън него ако не е минавала маршрути няма да се оправи.