Last news in Fakti

12 Май, 2016 09:28 2 605 1

Chevrolet ще пророкува повреди

  • general motors-
  • chevrolet-
  • proactive alerts-
  • onstar-
  • диагностика
Chevrolet ще пророкува повреди - 1

В скоро време автомобилите на General Motors ще предупреждават собствениците си за предстоящи неизправности. "Ясновидските" способности ще стана възможни благодарение на системата Proactive Alerts, която анализира състоянието на колата и съобщава за възможни повреди.

Системата функционира с помощта на спътниковата услуга OnStar, която принадлежи на General Motors и се вгражда в повечето нови модели на Chevrolet. Тя трупа данни за автомобила всеки път, когато бъде стартиран.

Chevrolet ще пророкува повреди

Proactive Alerts анализира работата на стартера, горивната помпа и акумулатора, след което предава събраната информация на OnStar за проверка на показателите и сверка с данните от други коли от същия модел. Ако бъде установено несъответствие, собственикът получава съобщение (SMS, електронна поща или на екрана на мултимедията) за възможни предстоящи проблеми.

Новата услуга вече е достъпна за пикапа Chevrolet Silverado, всъдеходите Tahoe, Suburban, спортиста Corvette и кросоувъра Equinox от тази моделна година. По-нататък Proactive Alerts ще започне да се предлага и за автомобили от останалите марки под шапката на General Motors.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Косматия

    0 0 Отговор
    То това го може всеки шафьор с повечко опит и знания за колата.