Last news in Fakti

13 Май, 2016 16:40 3 606 2

Google плаща по $20 на час за тестване на автопилот

  • google-
  • автономен автомобил-
  • безпилотен автомобил-
  • обява-
  • работа
Google плаща по $20 на час за тестване на автопилот - 1

Google набира шофьори за участие в изпитания на автономни коли във Финикс, щата Аризона. Обявата за работа в американската агенция HireArt обещава по $20 на час и подписване на договори с продължителност между 12 и 24 месеца.

Кандидатите трябва да са съгласни на петдневна работна седмица и работно време между 6 и 8 часа. Избраните ще се трудят както индивидуално, така и в малки групи от двама до десетима души.

В основните задължения на изпитателите влиза наблюдение на работата на всички системи на безпилотните автомобили, съставяне на ежедневни кратки отчети, както и устни доклади пред инженерния екип. Освен това мераклиите трябва да са готови за продължителни командировки (но не повече от месец).

Кандидатите трябва да имат "чиста шофьорска история" (без сериозни нарушения) и да не са осъждани. С предимство ще се ползват хора с "прекрасни комуникационни навици" и умения да пишат на по-малко от 40 думи в минути на компютър.

Последното сито за кандидатите ще бъде специален тест, който ще включва редица упражнения "както вътре в колите, така и извън тях".

Google започна изпитания на безпилотни автомобили на базата на хибридния Lexus RX 450h през 2009 г., а тестовете по пътищата на Финикс стартираха в началото на април. Една от главните цели на програмата е проверка на работоспособността на безпилотните системи в условията на горещ климат и наситен с прах въздух.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пгчп

    0 0 Отговор
    отивам
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Тоалетната е заета в момента