Last news in Fakti

11 Октомври, 2011 12:29 15 011 5

Селяни построиха уникален небостъргач

  • хуаси-
  • лунси-
  • китай
През 1950 година Хуаси има население от едва 576 човека, но благодарение на политика за създаване на различни предприятия и мащабно разгръщане на икономиката, днес Хауси се смята за най-богатото село в Поднебесната държава. Жителите му вече са 36 000.
 
Икономическият просперитет на селото е постигнат вследствие на развиване на металургична и текстилна промишленост. Днес това населено място е известно като "Селото на милионерите", а всяко семейство живее в къща с площ от 400 до 600 квадратни метра.
 
Жителите на Хуаси притежават по-два три луксозни автомобила, предимно от марките BMW и Mercedes-Benz. За да отбележат 50-ата гоишнина от основаването на селото, всички тези богати хора събират сума в размер на 3 млрд. юана (около 352 млн. евро), като всяко семейство дава по над милион евро.
 
Със събраната сума започва изграждането на свръхлуксозния хотел "Лунси". Сградата е висока 328 метра, а етажите са 61. На втория етаж на билдинга има шопинг център с площ от 2 000 квадратни метра, а на последния е разположена екзотична градина с басейн, птици цветя и т.н.
 
Гостите посреща огромна статуя на бик, изработена от чисто злато, която демонстрира благосъстоянието на селото. Не си мислете, че богатите китайци са направили дарение за този хотел. Напротив. Селото представлява нещо като огромно акционерно дружество, а парите вложени във високотехнологичната сграда са си чиста инвестиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NO ONE

    1 1 Отговор
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 никола таушанов

    2 3 Отговор
    ех да мога да го хвана за рогата този златен бик
  • 4 грета петрова

    3 1 Отговор
  • 5 Кольо Георгиев

    1 1 Отговор