Last news in Fakti

21 Юли, 2016 11:42 3 077 0

Tesla разработва пикап, автобус и камион

  • tesla-
  • елън мъск
Tesla разработва пикап, автобус и камион - 1

"Секретният план" за бъдещето на Tesla Motors, който Илон Мъск обяви в средата на месеца, бе публикуван на сайта на компанията. От него става ясно, че американският производител ще насочи усилията си в разработката на камион и градски автобус.

Към момента и двата проекта се намират в съвсем ранен стадий на развитие. Според Мъск те ще бъдат готови догодина. Информация на камиона все още няма. Автобусът ще бъде по-компактен от сега използваните, за да се облекчи градският трафик. Вместимостта му обаче ще бъде по-голяма, за постигането на което се предлага пълна ревизия на традиционната вътрешна архитектура.

Tesla разработва пикап, автобус и камион

Част от "секретния план" са също електрически пикап и нов компактен кросоувър. Мъск смята, че към момента компанията няма нужда от по-евтин електромобил от бъдещия Model 3.

Предприемачът вижда бъдещето във флотилия от автономни автомобили, които носят доходи на собствениците си. Когато притежателят на Tesla не я използва, той ще може да я предоставя под наем.

В плана си Илон Мъск прави и директна заявка за навлизане на пазара на слънчева енергия. Неотдавна Tesls придоби един от най-големите производители на соларни батерии в САЩ SolarCity.

Tesla разработва пикап, автобус и камион


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА