Last news in Fakti

8 Август, 2016 13:50 3 400 4

Автопилот спаси живота на човек

  • tesla-
  • автопилот

В последно време репутацията на безпилотните возила пострада сериозно заради поредицата инциденти с електромобилите на Tesla. 37-годишният американски адвокат Джошуа Нийли обаче надали се съмнява в ползата от системите за автономно управление.

На 26 юли мъжът шофирал към вкъщи от офиса си в Спрингфийлд, щата Мисури, когато почувствал усилваща се болка в областта на гърдите. Позвънил за съвет на съпругата си, която му казала незабавно да потърси медицинска помощ.

Тъй като вече не бил в състояние да управлява своята Tesla Model X, човекът оставил управлението на автопилота. Електрическият кросоувър изминал благополучно 20-те километра до най-близката болница, където лекарите установили белодробна емболия - състояние, при което всяка изгубена минута може да бъде фатална.

Любопитното е, че Джошуа Нийли знаел за проблемите с автопилотите на Tesla, включително и за трагичната гибел на адаша си Джошуа Браун през май, но въпреки това решил да се довери на системата за автономно управление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 LEX

    0 0 Отговор
    Тесла си правят лъжлива реклама за пореден път.
  • 2 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор
    Е,нормално е след толкова анти реклама на автопилота им да има и нещо положително.Не може само с лошо.Друг е въпроса колко е вярно и колко "художествена" измислица.

    Коментиран от #4

  • 3 Цанко

    0 0 Отговор
    Пак ни пробутват глупостите на прогнилия запад. Не е ли руско не го хвалете въопще.
  • 4 вяч

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ярослав Станчев":

    разбира се, че е измислица, щом не е в Лада или Москвич