Last news in Fakti

29 Септември, 2016 10:56 15 698 6

Полска електричка стана "Автобус на годината"

  • solaris-
  • urbino 12 electric-
  • автобус на годината-
  • international bus of the year-
  • електрически автобус
Полска електричка стана "Автобус на годината" - 1

12-метровият нископодов Solaris Urbino 12 Electric стана първият победител с електрическо задвижване в 27-годишната история на конкурса "Автобус на годината". Полският рейс се наложи над три други градски лайнера на ток от производителите Ebusco, Irizar, Van Hool, както и над метановия Citaro CNG на Mercedes-Benz, съобщава сайтът Dalnoboi.

Полска електричка стана "Автобус на годината"

Urbino 12 Electric има 30 седалки и се захранва от батерии с капацитет 240 кВтч, които могат да се зареждат от станция в депото с изходна мощност 80 кВт или на спирките по линията чрез пантограф на покрива. Осите на автобуса се доставят от ZF. В предната RL 82 EC и задната AVE 130 са вградени електромотори.

Полска електричка стана "Автобус на годината"

Титлата "Автобус на годината" се връчва на всеки 2 години и се редува с приза за извънградски лайнер International Coach of the Year. Победителят за 2017-а е определен от жури от 19 журналисти. Изборът по традиция се провежда в рамките на тестовата European Bus & Coach Week, която тази година се състоя в белгийската столица Брюксел. Solaris печели най-престижната награда за първи път в историята си.

Полска електричка стана "Автобус на годината"

Полска електричка стана "Автобус на годината"


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    0 0 Отговор
    Соларис е пример как може да се започне от нула, но като го правиш с акъл да се получи добър продукт. Във Варна и Бургас се возим на градски автобуси и тролейбуси на Соларис. Предполагам, че платформата им е еднаква със спечелилия електробус
  • 2 мемфис

    1 0 Отговор
    Браво на поляците!
    Скъсаха окончателно с комунизма и нещата си идват на място!
    А ние ще плащаме на руснаците милиардиза дупката в Белене! Нашите комунисти като раково образувание са расложили цялата "държава".

    Коментиран от #3

  • 3 КЪЪЪЪСА ПАМЕТ ИЛИ БУНАЩИНА

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "мемфис":

    БРАВО НА РУСНАЦИТЕ .ЧЕ ГИ ОСВОБОДИХА ОТ ХИТЛЕР И НАПОЛЕОН ЗА ДА МОГАТ СЯ ДА ГИ МРАЗЯТ ОТ СЪРЦЕ ДАЖЕ И БГ.МИЖИТУРКОВЦИТЕ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ СЛАГАЧИ

    Коментиран от #5

  • 4 Пламен

    0 0 Отговор
    Аз пък ме кефи коментара на No3
  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "КЪЪЪЪСА ПАМЕТ ИЛИ БУНАЩИНА":

    Що не си идеш при любимците да те "освобождават" лично колкото си искаш дневно дано твоята "къса памет" си спомни кога руснаците са "освобождавали" някого въобще
  • 6 Iron_fan

    0 0 Отговор
    Колкото до това fuckin russian man дали са освободили някой от фашизма то те са го направили с цел да му натресе the fuckin communism called by red fascism.