Last news in Fakti

27 Октомври, 2011 13:51 4 180 2

Трамвай със 100 км/ч

  • трамвай-
  • citadis-
  • flexity swift-
  • bombardier-
  • москва

През 2015 година в Москва ще бъде пуснат скоростен трамвай. Проектът се разработва от компанията "Домодедово Транс Дивелъпмент", а общата дължина, по която ще се движат мотрисите, ще е 214 километра.

Две марки се борят за доставка на трамваите - Citadis и Flexity Swift. Последната има разработка с максимална скорост от 100 км/ч. Планираните линии на скоростния московски проект са пет.
 
Flexity Swift е разработка на компанията Bombardier и се смята за главен претендент за доставка на мотрисите в Москва. Мотрисите са трисекционни, като дължината на средната част може да варира значително и ще се прави според изискванията на "Домодедово Транс Дивелъпмент".
 
Трамваите Flexity Swift са използвани за първи път за свръзка между германските градове Бон и Кьолн. Сега скоростни трамваи има в Лондон, Ротердам и Стокхолм.
 
По предварителни данни стойността на един километър от специалното трасе за скоростния трамвай в Москва ще струва от 15 до 22 млн евро. Въпреки това новата система се изгражда по-евтино и бързо, отколкото стандартното метро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ватмана

    0 0 Отговор
    Нещо като нашия трамвай номер пет :) Същото, ама съвсем друго
  • 2 Другия ватман

    0 0 Отговор
    да се надяваме на този да му работят спирачките, че голяма трагедия беше миналата седмица :/