Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 15:18 8 005 46

Европейските столици могат за завиждат: 500-ият електрически автобус се появи в Москва

  • електоавтобус-
  • градски транспорт-
  • москва-
  • софия

До края на 2021 година около 20% от всички автобуси по улиците на София би трябвало също да са електрически

Европейските столици могат за завиждат: 500-ият електрически автобус се появи в Москва  - 1

Според кмета на Москва Сергей Собянин, сега в руската столица има повече електрически автобуси, отколкото във всеки друг европейски град. Наскоро 500-ият електрически автобус бе пуснат по улиците на столицата на Русия.

Докато в Лондон има само 300 такива електроавтобуса, в Париж - 259, в Берлин - 200, в Амстердам - ​​164, а в София - по-малко от 50. И това не е ограничението за Москва, където се планира до 2023 година една трета от наземния транспортен парк да е именно от електрически автобуси.

Ако това се случи, то броят им ще нарасне до 2 300 единици. У нас кметът на столицата Йорданка Фандъкова си е поставила за цел до края на 2021 година около 20% от всички автобуси по улиците на София да са електрически.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    100 19 Отговор
    Плюем по "братушките", ама както се вижда са доста по-напред и от нас, и от другите западни столици.

    Коментиран от #3, #7, #8, #46

  • 2 КОТарАК

    99 22 Отговор
    който е ходил в Москва , знае разликата между нея и европейските градове. усеща се , че е столица на велика държава

    Коментиран от #6, #10

  • 3 За какво

    28 56 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    За какво да завиждат?
    Руснаците защо бягат на Запад?
    Дори и децата Путин и на олигарсите!
    Извън Москва и Петербург, Русия е като Нигерия, само че покрита със сняг!
    Една рубла е 0,21 лева...
    За това ли да завиждат?
    А в България, на дъното на ЕС е пълна скръб!
    Но българите са безсилни!
    Защо в България, вече в ЕС,
    изборите продължават да се фалшифицират по лукашенковски???
    В нарушение на чл.6.ал.2 от Конституцията на РБ!!!

    По кой закон и с КAКВA ЦEЛ в избирaтeлнитe cпиcъци фигурирaт нaд милиoн лукашенковски "мъртви души"???
    Зaщo EДИНCТВEНO в Бългaрия от ЕС, нямa aктивнa рeгиcтрaция зa избoритe???
    Зaщo EДИНCТВEНO в Бългaрия от ЕС, нямa диcтaнциoннo глacувaнe пo пoщaтa???
    Зaщo EДИНCТВEНO в Бългaрия от ЕС, има "избираеми места"/праг на преференциите/???

    Коментиран от #25, #33

  • 4 ФЕН

    26 2 Отговор
    ДОНО И ДРУГИ СТОЛИЦИ ИМАТ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ....СЕ ПАК И БЕДНИ И БОГАТИ ДИШАМЕ ЕДИН ВЪЗДУХ
  • 5 путин

    12 78 Отговор
    500 електробуса,ама боклуци,бетер китайски,къде са произведени тия трошки в Беларус ли? Разликата между този електробус едноденвка и японски електробус е голяма,несравними са. За жълти стотинки руските пияндета произвеждат автобуси,електробуси, ама после само ремонти по тех. Росиа е много изостанала държава и мижава икономика.

    Коментиран от #20, #34

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Емил

    26 36 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    Русофилията ти е изпила мозъка! Москва - 12 млн. население, София 10 пъти по-малко! Т.е. има толкова, колкото и у нас, ама нали сте тъпи русофили и мразите всичко българско?!
  • 8 МРГ

    18 27 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    Къде сравняваш малка България без никакви претенции с Русия ,която има всичките ресурси на света и въпреки това стандарта им на живот е като на бушменско племе от Африка ! Руснаците са с 100 години назад и с 50 в страни от света.Къде видя ,че са напред не знам ?! Вие предателските безродници нямате срам.

    Коментиран от #35, #39

  • 9 2020

    34 10 Отговор
    Естествено ,че ще имат елекрически автобуси.Който подценява Русия винаги ще остане изненадан.След 1989 г. българите тътуваха много.Видяха и Европа, и Русия ,и Китай,Япония/прекрасна и непонятна страна/,.и сащ.В Русия е интересно да се обходи Сибир и Тайгата.Удивителни хора, подредени градове и села.Когато някой се задавя от злоба срещу Русия/Б. Борисов Е.Захариева,Валери Симеонов ,Марешки Т. Биков , бившия стихоплетец на БКП-Спас Гърневски/нека да се погледнат и да покажат какво направиха за 30 години?!Разрухата на България започна от мошеникът Иван Костов през невнятния Филип Димитров ,за да стигнем до Б. Борисов.А в сащ ,освен секти, клошари,ежедневни стрелби и убийства и за капак бунтове на негри, друго интересно няма.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 МРГ

    13 27 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Пълни глупости.Единствено по центъра на Москва не си личи толкова грозното комунистическо стройтелство тип "брутализъм".Излезеш ли малко от центъра си личи грозотията,мизерията и изостаналостта на тая държава.Недей да сравняваш изпадналите руски градове с великите европейски градове.

    Коментиран от #13, #15, #29

  • 11 МРГ

    7 27 Отговор

    До коментар #9 от "2020":

    Комунде да не дава господ някой някога да се озове в някои от "подредените" малки градчета в русийката.По-голяма мизерия и грозотия можеш да видиш единствено в Бангладеш.Колкото до САЩ ,тая теми дори не ти е на нивото да я коментираш.САЩ е най-желаната туристическа дестинация в света с най-крависивте забележителности,природа и всичко.Ако говорим за подредени градчета и.т.н. там е мястото ! Няма как да сравняваш пропаднала,изостанала и грозна страна като русия с великите и красиви световни градове.Тоя катун русия между другото има и най-грозното стройтелство тип комунистически брутализъм.Ужасно гнycнa и забравена от бога държава.На нивото на Ливан са.
  • 12 рашка в колапс

    9 19 Отговор

    До коментар #9 от "2020":

    Много е красива Русия да ....За това никой не иска и да чува да стъпи там.Дето има една приказка - Извън Москва още нямат дори пътища,а само посоки.Другото което е лично руснака Сергей Брин каза ,че Русия е просто една Нигерия ,но със сняг.
  • 13 КОТарАК

    15 3 Отговор

    До коментар #10 от "МРГ":

    не пиши глупости след като не си ходил там , за разлика от мен. пообиколил съм и европа
  • 14 гост

    14 2 Отговор
    Братушките карат евтини нови коли, имат модели разработени за техния пазар, а ние понеже сме много умни караме стари морги с многобройни ремонти, ама новото ни е скъпо. Едно Рено Аркана, направено само за тях, им струва 22х.лв. Китай им е близо, БИД произвеждат хиляди автобуси на ниска цена и внасят в Русия без брутални надценки, мита, такси и изисквания.
  • 15 Пич

    15 2 Отговор

    До коментар #10 от "МРГ":

    Брутализмът е изключително модерен архитектурен стил от 70-те и 80-те години,който много ми харесва. Ако на теб не ти харесва,просто кажи,че на теб не ти харесва,а не го определяй като грозен или комунистически. Архитектурата е световна и затова е разнообразна, а в разнообразието е богатството.
  • 16 гост

    5 10 Отговор
    За какво въобще пак са се запенили русопитеците не мога да разбера ?? Или пак си въобразяват , че пасем трева ?? Лондон е под 9 милиона , с 300 буса са 1 на 30 000 души , Москва е 15 милиона , с 500 буса е пак 1 на 30 000 !!!! Париж е под 2,5 милиона , с 260 буса са с 1 на под 10 000 човека , ТРИ ПЪТИ повече от Москва , Берлин е 3,8 милиона , с 200 буса са 1 на 19 000 , пак мноооого по-добре , Амстердам е няма и 830 000 , почти два пъти по-малък от София , с 164 буса е 1 на 5000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Да не говорим , че като разстояния са 10-20 ПЪТИ по-малки от Москва , тоест тия бусове се движат толкова пъти по-често и обхващат толкова пъти повече хора !!! На кого си мислите , че пробутвате простотии за "напредналите" ушанки , хахахах !!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Роки

    0 6 Отговор
    Миналата година като бях в Лондон лично видях по улиците в центъра поне 20 млд души,допускам че половината пътуват всеки ден до столицата за работа или обучение, метро е достатъчно добре развито, влакове стигат до гари в центъра и са обвързани с метрото,на много хора дори не им се налага да ползват наземен транспорт,предполагам при другите столици и нещо подобно

    Коментиран от #19

  • 19 За Курило

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Роки":

    си Рокиии, ще ги видиш 20 милиарда души в Лондон, ама знайш коги, на 32 шестък на пут**н ден

    Коментиран от #22

  • 20 гост

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "путин":

    ''.......бетер китайски...........'' аха ха, господин Никой, отвори си чичко гугъл и прочети че Китай е най големия производител и консуматор на електробуси в света. В същото време е и най напред с тази технология и почти всички поръчват от там. На скоро ''община'' Хелзинки поръча 100 автобуса от BYD. За сравнение още от 2018г в китайския град Shenzshen всички 16 хиляди автобуса са подменени с електрически, и всички тези автобуси са китайски, господин Никой. Хайде хубав ден и да си свериш часовника.
  • 21 321

    11 4 Отговор
    Преди години пропагандата ни беше убедила, че Турция изглежда като Анадола само. Сега друга пропаганда ни убеждава, че Русия изглежда като Сибир само. Да, ама не. Както преди време едни познати, обиколили няколко пъти целия свят, казваха, че едно най-хубавите места на които са били е Русия. Не Франция, Испания, Карибите или Бали, където ходеха по няколко пъти в годината, а Русия. Пък вие си пишете от мизерната люлинска панелка, колко е зле в Русия.

    Коментиран от #24

  • 22 Роки

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "За Курило":

    Ами досещай се навреме бре,искал съм да напиша млн,милиони а не милиарди! Толкова ли ти е спряла главата да мисли,или и ти си ми комшия у корило...
  • 23 Кракра

    3 10 Отговор
    Бил съм 2 пъти в Москва през последните 2 години. Отвратителна дупка. Нищо общо няма с европейските градове. Прилича на Перник, само че уголемен стократно.

    Коментиран от #36

  • 24 сдасад

    5 8 Отговор

    До коментар #21 от "321":

    Пълни глупости.Живеем в 21-ви век и всеки може да види всичко за аедна държава и без да е стъпвал там.Единственото хубаво което има Русия е може би природата й.Руските градове приличат на нещо което туко що е излязло от война.Грозни комунистически сгради,неподдържаност навсякъде ,мизерия та дрънка.И това не зависи от тях.Просто са бедни и мизерни.И от Уганда и Кирибати не можеш да направиш по-хубави места.Единствения град който що годе хваща окото в Русия е Санкт Петърбург.На всички останали места трябва да се молиш на бог да не ти стъпва крака дори и на туризъм.Нагло е да сравнявате руските градове с европейските или въобще с известните световни.Разликата е от земята до небето.Русия е прокажено място.Не случайно никой не е такъв мазохист ,за да ходи на екскурзия в Русия ,а руснаците ходят на екскурзии по Европа !

    Коментиран от #26

  • 25 Емисии като е толкова ефтина

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "За какво":

    Рублата да си напазаруваме от там Ел автобуси Спецове и т.н. А пропо сигурен съм че Не знаеш че Беше метрото в София е със 100-/- райски вагони и съответната автоматика....
  • 26 Бунак?!!?!?!?

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "сдасад":

    ми тука мьрдал ли си встрани от МАГИСТралаллалата.Села с оглозгани от румите къщи а на мноооого места ни села ни кьщи

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Jack Bauer

    3 0 Отговор
    Ако ги сметнем спрямо населението излиза че и в Москва и в София се пада по 1 електрически автобус на приблизително 30-32'000 човека.
  • 29 Random

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "МРГ":

    Брутализма си е много хубав стил.
  • 30 1944

    0 6 Отговор
    е що така европейците не искат в масква? а масковците и на сивата софия се радват?

    Коментиран от #31

  • 31 Сульо

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "1944":

    Това европейците ли ти го казаха,от американското посолство ли,сънува ли го или звездите ти го говорят?
  • 32 незнайко

    0 0 Отговор
    Няма проблем да го направим ! Произвеждаме тягови батерии отдавна . Навремето произвеждахме и електрокари и автобуди с ДВГ, но сега ще КУПИМ тези електробуси от друга държава !!! ЗАЩО СМЕ ТОЛКОВА СМОТАНИ ???
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Андрей

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "МРГ":

    россияне даже под санкциями, падением рубля в 2 раза вынужденные тратить огромные деньги на оборону страны имеют уровень жизни выше болгар.
  • 36 Андрей

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Кракра":

    был в Москве? ты дальще своего мухосранска никуда не выезжал

    Коментиран от #37, #38

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Сергей

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Андрей":

    М да в Расия е много хубаво .там е рай има водка танкове и друго не се сещам
  • 39 Мани мани

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "МРГ":

    а вие шпиони догански нямате спирка.
  • 40 А ние

    4 0 Отговор
    Стига с тия руснаци и с тая русофилия-русофобия бе. Дали са напред или назад си е тяхна работа. Гледайте си нас. Извън Москва и Петербург било така, било онака...Какво очаквате да видите в тундрата и тайгата, където на територия колкото България няма нито една къща, а природните условия са сурови до непонятност за нас. Ами я излезте извън София, Пловдив и другите градове и вижте как е у нас. Плодородни и райски места с перфектен климат са превърнати в пустини със запустели селища, с полуразрушени къщи, из които бродят гладни бездомни кучета и събиращи скрап роми с каруци - много по-зле и от Русия. Даже по-зле от сръбската провинция, която е преживяла пет войни плюс реална бомбардировка преди 20 години. Нас гледайте и мислете ние как да се отлепим от дъното, а не плюйте по другите. Защото след 30 години възход, разцвет, светло европейско бъдеще и други пропаганди сме на всички последни места в Европа и света по стандарт на живот, доходи, пенсии, здравословна среда, здравеопазване и т.н. Разни острови из океаните, дето ние наричаме бананови републики или индианци, са по-добре. Някъде на 180 място сме в момента. А през 1989 г. сме на 29-то място по стандарт на живот. Това са фактите по международни статистически данни /западни/, а не руски. Русофилията и русофобията разграждат енергията на държавата в безполезни колаборации на Изток или на Запад, вместо да мисли за собствените си граждани.

    Коментиран от #41

  • 41 Ушанка

    0 2 Отговор

    До коментар #40 от "А ние":

    Защо ми се струва че проповядваш българо мразие.Ама така мазно мазно като руски тролей

    Коментиран от #44

  • 42 Доста зле

    0 0 Отговор
    Защо да завиждат - за това, че в Москва заменят тролеите с електробуси? При положение, че тролеите са много по-ефективен и надежден транспорт?
    София не бива да тръгва по този грешен път.
  • 43 Мани мани

    0 0 Отговор
    Евроатлантиците не могат да преглътнат тоя бой. Поредните факти удрящи жестоко шпакловчиците на западняшките седалища.
  • 44 Мани мани

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Ушанка":

    Щото си евро женди което само руснаци сънува и се поти. В бразилската Амазонка как е цивилизацията? Ама само тайгата ви е в устите.
  • 45 АНОНИМЕН

    0 0 Отговор
    Просто РРФ е много корумпирана държава, но иначе е перфектна! Само да си оправят корупцията ще ида да живея там! Има хубава природа, танкове, водка, опасни пътища, серийни убийци, висока престъпност! Само да оправят тези неща (без водката, природата, танковете и ретро колите на улиците) и ще стане добра държава. Интелигентността в РРФ е 99,4%! Средна продължителност на живота: 65,5 г. Лош факт. Защо те имат бати метрото в Москва и Санкт-Петерсбург? Те имат метро от 60 години. Ние само от 20 години! Кой е по-изостаналия? РРФ или РБ? Те също имат много проблеми, но не колкото нас! Те са една от най-посещаваните от туристи страни в света! Просто са почти същата история, но в крайните квартали. Защо там живеят повече хора от колкото в Лондон? Защо са на 9-о място по население в света? Защо са държавата с най-много площ в света? Кой е по-изостаналият? РРФ или РБ?
  • 46 Бодак

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    По руснаците плюят главно платени тролове и хора сеещи омраза.
    На такива не е редно да се обръща внимание. Природата не прощава.Бесовете сеещи омраза ще се задушат в собствените си плювни.
    Редовните хора оценят нещата безпристрастно, чисто и честно.