Last news in Fakti

6 Януари, 2017 14:08 3 941 0

Управление на автомобила от облак

  • continental-
  • терминал-
  • облак-
  • автомобил
Управление на автомобила от облак - 1

Новият терминал на Continental разширява възможностите на кокпита - приложенията, които досега бяха директно интегрирани в главното табло, вече са качени в облака, където те са обработвани, преди да бъдат показани на мощен браузър. Така системата е винаги опреснена и с най-нови функции, които могат да бъдат добавяни по всяко време.

Терминалът използва HTML5 технология за създаване и показване на облачни приложения, което не само позволява, независимо от използваната платформа развитие на приложения, но и позволява данните да бъдат показвани на различни дисплеи с различни резолюции и по този начин автомобилните производители могат да пускат приложенията за различни модели автомобили и класове.

Облачният терминал играе ролята и на дигитален асистент на водача като анализира неговите навици през различните части от деня и седмицата и на тази основа автоматично персонализира автомобила като например настройва любимата му радио станция сутрин или пък ако водача всяка сряда пътува до фитнеса, навигационната система автоматично ще показва маршрута му до там.

Дори обикновеното радио може да бъде превърнато в една интелигентна система чрез добавянето на допълнителни облачни услуги и изкуствен интелект. Водачите могат да видят програмата на всяка радио станция по всяко време и избират точно тази, която е подходяща за настроението им или пък радиото автоматично превключва на любимия изпълнител или препоръчва специализирани радио станции на основа на навиците на водача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА