Last news in Fakti

10 Ноември, 2011 14:03 24 713 10

Най-нужните технологични джаджи за кола

  • уреди-
  • прибори-
  • електроника-
  • автомобили

 

Ясно е, че има хора, които какъвто и автомобил да си купят, ще искат да внесат в него някои подобрения. Една част от тях отдават предпочитанията си върху различни технологични джаджи, които според тях са изключително важно допълнение към стандартните уреди на арматурното табло. Именно за тази "порода" са следващите редове. В тях сме се постарали да опишем "най-нужните" допълнителни технологии за автомобила.

За начало започваме с Tragmate. Това е устройство, с което водачът може да запише своите шофьорски умения на писта. Устройството е снабдено с високоскоростен GPS и не само отчита скоростта и местоположението на автомобила, а прави и запис в HD формат. Впоследствие гонката може да бъде проследена от записа и да и се направи обстоен анализ.

Битува максимата, че тези, които използват пътни карти и GPS-навигационни системи за ориентация, са пълни дилетанти. Според така мислещите водачи на МПС е напълно задължително във всеки автомобил да бъде добавен компас, който освен посоките да отчита и наклона на превозното средство.

Още една от абсолютно необходимите джаджи е манометър. Има най-различни видове, като напоследък все повече се налагат електронните, които отчитат налягането в гумите с точност до десети. Важна приставка към всеки манометър е специален стилус, отмерваш дълбочината на грайфера.
 

Онези, които са свързани пожизнено със своите персонални таблети, могат да си монтират устройство, на което да се "закача" iPad и той да бъде използван и по време на движение. На дисплея на таблета могат да бъдат дублирани функциите на стандартните прибори, както и да бъдат изведени нови.
 

За много водачи е от изключителна важност да знаят колко бързо могат да се придвижат до определено място и какво е разстоянието от точка А до точка Б. На тях им е необходимо устройство, наречено "Рали компютър", който доста точно може да информира за гораизброените разстояния и скорости.
 

Многофункционалният дисплей MFD от Ark Design е още една находка за тези, на които стандартният приборен панел им се струва недостатъчно информативен. Устройство измерва всичко, което може да се измери в един автомобил.
 

Примерно за сума от порядъка на $15 можете да се сдобиете със софтуер, чрез който динамиката на автомобила да бъде показвана на личния смартфон. И ако някой друг управлява колата ви, вие спокойно можете да следите дори и кривата на въртящия момент на двигателя.
 

Саморъчен комплект за диагностика на платформата на класическата Gameboy е истински хардкор за тези, които считат, че специализираната техника на Bosch, например, не върши работа и те трябва да вземат нещата в свои ръце. Представете си само какъв е интерфейсът на това устройство...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    0 0 Отговор
    Последните 3!
  • 2 Стамен

    0 0 Отговор
    Кефи ме тънката ирония в статията иначе има интересни джаджи
  • 3 Костадин

    0 0 Отговор
    А от къде за 15$ мога да си взема софтуер за смартфон?
  • 4 БГ

    0 0 Отговор
    Показването на външната температура и символ снежинка мисля,че е полезно
  • 5 Guest

    0 0 Отговор
    http://www.androidbg.com/forum/topic6166-torque.html
  • 6 ququ

    1 0 Отговор
    Това всичкото на моята лада ще мога ли да го сложа
  • 7 Turbo

    0 0 Отговор
    За мен най-важните са:волан,педала(газ) 200-300 кончета пред мен и скоростния лост до мен...:)

    Коментиран от #8

  • 8 медиатор алфа

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Turbo":

    @7
    "200-300 кончета пред мен " казваш.
    А Народът е казал : Зад врата и магаре не заставай! Дали зад кон е безопасно!? , че и 200-300.
  • 9 Mitko

    0 0 Отговор
    а от каде мога да вида модела на ОБД2 скенера и софтуера?
  • 10 ВЕСКА ДИМИТРОВА

    0 0 Отговор