Last news in Fakti

30 Януари, 2017 12:16 3 174 1

Водни джетбордове за пожарната в Дубай

  • джетпак
Водни джетбордове за пожарната в Дубай - 1

През ноември 2015 г. властите в Дубай сключиха договор с Martin Aircraft Company за доставката на 20 реактивни раници, модифицирани за гасене на пожари на труднодостъпни места като небостъргачи. Докъде е стигнала сделката все още не се знае, но за сметка на това емирството се похвали с нова придобивка за огнеборците си - водни джетбордове.

Водни джетбордове за пожарната в Дубай

Новата система носи името Dolphin и е предназначена за бързо гасене на пожари в непосредствена близост до крайбрежието. По идея бордовете с двигател от джет ще се използват при пожари на яхти, вили край брега, плаващи домове, мостове и т.н.

Водни джетбордове за пожарната в Дубай

Максималната товароносимост на Dolphin е 120 кг. Пожарникарят може да се издига на 9 метра над водната повърхност. Мощността на двигателя позволява и повече, но толкова е дължината на напорния маркуч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гостенче

    7 0 Отговор
    Неискам да знам какво равновесие трябва да запази този пожарникар, при положение че това бута само на краката и още една допълнителна тяга в ръцете, която трябва да следи пожара а не да служи за балансиор.