Last news in Fakti

16 Ноември, 2015 13:28 3 317 1

Дубайските пожарникари ще летят с реактивни раници

  • реактивна раница-
  • джетпак-
  • martin aircraft company-
  • martin jetpack

Колкото по-висока е сградата, толкова по-трудно се гаси пожарът в нея. Огнеборците в Дубай знаят това отлично - в града им се намират едни от най-високите здания в света. За да ги подпомогне в работата им, тамошната Гражданска защита е закупила 20 реактивни раници Martin Jetpack, с които да достигат и най-високите етажи.

Всеки от апаратите струва $200 000 и разполага с турбини с мощност 200 к.с., които позволяват полет със скорост до 72 км/ч и издигане на височина до 914 метра.

Реактивните раници са изключително маневрени и могат да достигат немислими за хеликоптер места. Товароносимостта на Martin Jetpack е 120 килограма, което го прави подходящ за спасяване на деца и по-леки пострадали.

Заедно с партидата от 20 джетпака дубайската ГЗ получава също два тренажора, на които местните пожарникари да се упражняват, както и съпътстващата техническа и образователна поддръжка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    тия имат повече пари, отколкото акъл