Last news in Fakti

15 Ноември, 2011 11:11 1 419 0

Да скъсаш с гаджето чрез Фейсбук

  • фейсбук-
  • да скъсаш с гаджето-
  • младежи-
  • партньор-
  • скъсване-
  • раздяла-
  • facebook

Една трета от младежите късат с партньора си чрез Фейсбук, имейл или ес ем ес, сочи британско проучване.

33% от участниците в изследването заявили, че са прекъснали връзката с партньора си именно по този начин, а други 40% признали, че могат да направят същото след време. Компанията за пазарни проучвания Lab42 попитала 550 души над 18 години за последиците от социалните мрежи за връзките им.

Проучването показало, че вместо да се хвърлят върху възглавницата след раздялата, над половината от участниците в проучването веднага влизали в страницата си във Фейсбук, за да променят статуса си.

Близо 60% от анкетираните заявили, че веднага след като срещнели човек, към когото проявяват интерес, му изпращали покана за приятелство във Фейсбук. От Lab42 попитали обвързаните участници как биха завързали контакт с човек, от когото се интересуват, за да го поканят на среща.

Най-популярният отговор бил лично, като 40% заявили, че ще постъпят по този начин. Но цели 24% признали, че биха поканили някого на среща чрез Фейсбук, а 16% биха направили това по телефона.

Запитани дали биха публикували романтично съобщение на стената във Фейсбук на партньора си, 64 на сто от участниците признали, че биха го направили.

 

 

Информацията е на БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА