Last news in Fakti

15 Март, 2017 13:26 42 044 32

Ръчни скорости спасиха BMW от кражба

  • bmw-
  • ръчни скорости-
  • механична трансмисия
Ръчни скорости спасиха BMW от кражба - 1

Забавна случка, разиграла се в американския град Кливланд, показва едно от преимуществата в технологично отношение на механичните скорости пред автоматичните.

Това обаче се отнася основно за САЩ, където много голяма част от автомобилите са оборудвани с автоматични трансмисии, а хората, които могат да управляват кола с ръчни не са никак много.

Конкретният случай става в края на месец февруари, когато 18-годишният Демери Уейн се опитва да открадне скъпо BMW, но внезапно се натъква на един съществен проблем.

Колата е с ръчни скорости и нито той, нито съучастниците му могат да управляват кола с ръчни скорости. Така крадците се отказват и бягат от местопрестъплението, но съвсем скоро са заловени от полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    110 18 Отговор
    Тъпи хамериканци.
  • 2 pompei

    64 10 Отговор
    Наистина не са болшинство американците, каращи ръчни скорости, но има и хора, които могат да карат, но заради условията на трафика предпочитат автоматични.
  • 3 венци

    106 27 Отговор
    Най-тъпите хора на планетата!
    Как се нарича човек,който говори само един език?
    Отговор:
    АМЕРИКАНЕЦ,
    но,същото важи с пълна сила и за англичаните!

    Коментиран от #4, #5, #14, #19

  • 4 Гост

    21 73 Отговор

    До коментар #3 от "венци":

    Всъщност се казва руснак.

    Коментиран от #9, #11

  • 5 Чичу Ади

    41 39 Отговор

    До коментар #3 от "венци":

    Предложи им да научат български език. Много полезен ще им бъде. Там е работата, че на тях не им се налага да емигрират и нагаждат. Живеят в една уредена държава, в която не си лишен от елементарните удобства. И само да вметна, че 20-25% от руснаците говорят английски, 0% от американците говорят руски! Советския Союз е голяма работа....
    П.с. Тъпи са, да. Те дори не могат и да крадат като умните българи. Карат автоматици, защото живеят в 21 век и могат да си ги позволят.
  • 6 Кобрата

    65 19 Отговор
    Глупаци...
    Само на ръчни скорости се става добър шофьор, автоматик и баба ви може да кара, дето в кола може да не се е качвала през живота си.
    Само ръчка и тва е, 6 степенните ръчни скорости най-много ги уважавам

    Коментиран от #17, #31

  • 7 копеле

    19 21 Отговор
    Льохмани, не можели да карат с ръчни, хихихаха. Що за извратеняк трябва да си да не можеш да караш ръчка, тези сополанковци само на блъскащите колички ли ходят или за Тесли само са чували. Якоо
  • 8 копеле

    15 16 Отговор
    Льохмани, не можели да карат с ръчни, хихихаха. Що за извратеняк трябва да си да не можеш да караш ръчка, тези сополанковци само на блъскащите колички ли ходят или за Тесли само са чували. Якоо
  • 9 ДО КУКУРУЗА

    16 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    КУКУРУЗ ее тука не позна - болшинството особено младите знаят английски !
  • 10 гост

    35 12 Отговор
    Маа верно краварите са мнооооогоо тъпа нация
  • 11 руснака

    10 10 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    бащати ли е руснак ?
  • 12 Бай X6

    37 3 Отговор
    Че не е бил някой българин или румънец крадеца, че тоя да остане без Баварец, ама на, късмет е извадил човека. Хаха.То като се замисля май собственика е бил източноевропеец, щом е карал кола с ръчни скорости.
  • 13 petkov

    19 2 Отговор
    Че моята тогава в щатите никога не могат я откраднат в Щатите... тя даже ключове няма :)
  • 14 Фен

    14 21 Отговор

    До коментар #3 от "венци":

    А знаеш ли защо знаят само един език?
    Отговор:Защото цял свят говори техният...кой е тъпия сега?

    Коментиран от #21, #22

  • 15 гост

    33 3 Отговор
    Пазарите на автомобили са различни.
    Например: в сащ предпочитат големи атмосферни двигатели почти винаги автоматик.
    В германия делът на комбита/седани е 80/20, докато в източна европа(при нас) е обратното - предпочитат се седаните пред комбитата.
    В европа като цяло турбодизелите доминират а в Япония дизели почти няма.
    Тук някой хора поглеждат препочитанията на чужденци през българска гледна точка и ги наричат "прости". Аз като гледам разликата в стандарта на живот, не мисля, че те са простите.
  • 16 Къде е ?

    10 0 Отговор
    Оня с коня ми липсва !
  • 17 hienata

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кобрата":

    Баба ти ако може да кара автоматик е добре, един познат разказваше за негова колежка,която опитала да мине цялата Тракия на D3. Не и се е получило - блокирала е двигателя (Хонда Сивик или нещо подобно)

    Коментиран от #18

  • 18 Кобрата

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "hienata":

    Е тя пък ще може други работи да прави... Други лостове умее да държи...сещаш се

    Коментиран от #20

  • 19 DrINKO

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "венци":

    Венци, американците и англичаните не им се налага да учат чуж език защото техният е говорен по целият свет. Преди дни бях в Германия и нямаше германец(стар и млад), който да НЕ говореше английски.
    Нощо друго да ти кажа. В България е пълно с тъпи руснаци които така и не са научили бълкгарски, а живеят тук! А е въпрост на интелект ако живееш в една държава да научиш езика...
  • 20 hienata

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Кобрата":

    Точно попадение :)
  • 21 jambazina

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Фен":

    Само да те открехна, че в много щати английския е втори език след испански
  • 22 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Фен":

    това мислиш че ти дава правото да не си развиваш мозъка ли ? Имаш ли си на идея колко европейци се извъртат настрани като ги питаш нещо на английски и какво отвръщение предизвикваш сред тях като разберат че не си поданик на държавата в която пребиваваш ? За пример ще ти посоча няколко развити европейски държави като Италия , Франция , Испания ,Германия ...да продължавам ли ? И това е не защото те не го знаят а защото са си големи националисти ,които си отстояват интересите а английския се говори единствено по принуда брачед запомни го от мен ! Много по лесно ще ти бъде в живота ако се адаптираш да говориш местния език в държавата в която си ! За пример мога да ти дам скандинавските държави - както е известно това са страните в Европа с най високи доходи и заплати ,САМО ЧЕ в болшинството от случаите условията за наемане на чуждестранни граждани е да се говори локалния език в случая финландски ,норвежки ,шведски и сие а НЕ английски !
  • 23 Някой

    11 3 Отговор
    Карат с автоматични скорости за удобство. Ще ви питам аз като заседнете в 5 км задръстване и трябва да превключвате непрекъснато. На втория километър кракът е изтръпнал, а ръката ви ще превключва още два дни след това.
  • 24 Egisa

    2 0 Отговор
    Ей го човека си знае и да не го закючи"БЕЕНВЕ-то" то те толкова ограничени и безмозъчни,че сигурно и не знаят как гумата да си сменят хахахаха #TrumpPresident
  • 25 Vasik Atanasova

    5 0 Отговор
    и това ли са крадци на коли
    ей какви неща се слагат по БМВ то за защита
    а те ръчни скорости ги спрели
    смях до небесата
  • 26 Vasik Atanasova

    5 0 Отговор
    и това ли са крадци на коли
    ей какви неща се слагат по БМВ то за защита
    а те ръчни скорости ги спрели
    смях до небесата
  • 27 гощо

    3 0 Отговор
    В Щатите отидох в магазина на Тойота и поисках един Ярис който беше на някаква промоция да е с ръчни скорости! Дилъра ми каза,че специално трябва да го поръча и да чакам известно време?!!?

    Коментиран от #29

  • 28 The real BMW

    1 5 Отговор
    Браво на полицията,че ги е хванала тия идиоти.Добре,че не са се опитвали да краднат мойто БМВ щото хвана ли ги ще има бой е*ане и сръбска музика.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Живеещ в Америка

    3 1 Отговор
    Ами естествено, че ще карат повечето автомат като стане 5часа и ще ти се схване ръката да превключваш в тоз трафик.
  • 31 Смешко

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Кобрата":

    Автомата е голямо густо и лукс и подръжката е доста скъпа.Но с твоето пръдливо бмв с ръчка и 150коня естествено,че ще ти харесва ръчка за да може да го пържиш до превключвател и да си мислиш че върви.Добър шофьор се става с акъл и умения заложени в днк-то.Но ти щом твърдиш обратното си махни волана и спирачката и си караи така с ръчка.

    Коментиран от #32

  • 32 Кобрата

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Смешко":

    много са жалки тези, които говорят за някого когото не познават и дори не знаят каква кола притежавам и какъв е стилът ми на шофиране...
    Ще ти кажа само едно, не те знам какъв си и що си, но ти не си никой да ми казваш аз как ще карам и какво ще карам, аз като съм станал шофьор, ти още си си препикавал чепиците...
    Мога ти кажа, че само на Scania R620 с ръчни скорости, имам навъртени 600 000 километра за 2 години. Отделно съм карал и други камиони и коли с автоматични и с механични скорости...
    А колкото до това каква кола имам, НЕ ПОЗНА марката. Карам Audi A4 Avant 2010 1.8T-160 коня, 6 степенна ръчна кутия.