Last news in Fakti

23 Март, 2017 13:13, обновена 23 Март, 2017 13:18 4 354 3

Elbow връща аудиокасетите на мода

  • brainmonk-
  • elbow-
  • аудиокасета
Elbow връща аудиокасетите на мода - 1

Литовската компания BrainMonk има добра новина за милионите носталгици, които все още пазят планини от прашасали аудиокасети. Най-популярният звуков носител от 80-те години на миналия век отново става актуален благодарение на нейния плейър Elbow.

Elbow връща аудиокасетите на мода

Устройството напомня на клипс, който защипва касетката от двете страни. Механична предавка върти ролките, а оптичен сензор следи за правилната скорост на въртене.

Elbow връща аудиокасетите на мода

Управлението на Elbow е изключително опростено - единственият кръгъл контролер се използва за включване, регулиране на силата на звука и превъртане. Конекторите пък са само два - miniUSB за зареждане и 3.5-милиметров аудио жак.

Elbow връща аудиокасетите на мода

Elbow връща аудиокасетите на мода

Elbow връща аудиокасетите на мода

Elbow връща аудиокасетите на мода

Elbow връща аудиокасетите на мода


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Philips

    14 1 Отговор
    Супер!
  • 2 Супер

    9 1 Отговор
    Хипстърите дишат тежко! Супер е!
  • 3 Пловдив

    4 2 Отговор
    Като,голям фен на добрият ,качествен звук и над 200 наистина пръшлясали касети- Това е върха браво на изобритателите!Няма цифров носител които да доближи мекият и чист звук галещ ушите като,на касета.Затова ако искате да се кефите на музиката класацията е следната.
    1.грамофонна плоча
    2.магнитен носител-касета
    3.абсолютният кенеф цифрови носители сд,флаш памет,т.н.Металният фалшив,и отвратителен звук.Дори и плеър за 1000лв.не може да се доближи до звукът на 1 и 2.Преди месец реших да си пусна старият пръшлясъл дек Накамичи и да послушам касетки от преди 30г. които са записвани в профисионални студия изобщо не очаквах много.Но звукът от касетата беше жив,мек сякаш изпълнителят беше в стаята ми.След това намерих същата песен на сд и пак си е пуснах и какво едно голямо дърво.Да касетите имат и своите не малко минуси,фонов шум и др. но пълно щастие няма.