Last news in Fakti

20 Април, 2017 16:36, обновена 28 Юни, 2022 17:22 36 812 2

Най-големите къщи на колела

  • кемпер-
  • каравана
Най-големите къщи на колела - 1

Когато се заговори за каравани и кемпери, размерите обикновено са предимство. Останалите участници в движението може и да негодуват, когато се налага да изпреварват цели резиденции на колела, но щедрата квадратура си струва завистта на околните. Ето 6 от най-големите подвижни домове по пътищата.

Van Hool TD925

Кемперите на базата на белгийските автобуси Van Hool са изключително популярни в Меката на гигантските размери САЩ. TD925 няма особено впечатляващи габарити, но пък разполага с пълноценен втори етаж, която означава още ценна квадратура. Някои клиенти предпочитат да оползотворят част от площта на горното ниво с тераса.

Най-големите къщи на колела

На долния етаж има спалня, баня и всекидневна, а на втория - две масички със столове, кожени дивани, четири телевизора и просторна веранда.

Sleeper Bus

Понякога домовете на колела не са семейна крепост, а по-скоро общежития. Този спален автобус изпълнява нощни курсове между Лос Анджелис и Сан Франциско, по време на които пътниците могат да си почитан възможно най-пълноценно.

Най-големите къщи на колела

16-метровият Sleeper Bus е построен от Powerhouse Coach на шаси от Volvo VNL. На относително изолираните койки могат да спят 31 човека, за всеки от които е предвиден собствен телевизор. На борда има и малка кухня с хладилник, микровълнова фурна и няколко диванчета за пасажерите, които страдат от безсъние.

Ремаркето на Леонардо ди Каприо

Кинозвездите държат на удобствата и лукса дори когато са на път далеч от скъпите си имения в Холивуд. Този 16-метров прицеп е създаден по поръчка на Леонардо ди Каприо. По пътищата на Америка го дърпа мощен влекач Freightliner Argosy.

Най-големите къщи на колела

На борда освен всичко друго има две камини, пет телевизора и поръчкова душкабина, която е струвала на Лео "само" $25 000. Цената на цялото ремарке не се съобщава официално, но според слуховете доближава $2 млн.

Ron Anderson Heat

Поръчковите кемпери на Рон Андерсън са на почит сред холивудските звезди. Сред клиентите му са Шарън Стоун, Уил Смит, Вин Дизел, Марая Кери и куп други. Актьорите обикновено наемат такива имение на колела докато снимат на терен, като плащат за удоволствието по около $9 000 седмично. Най-популярният модел е Heat, какъвто има Ащън Къчър.

Най-големите къщи на колела

Двуетажният дворец на колела тежи 30 тона, дълъг е 16 метра и предлага на обитателите си 102 квадратни метра разкош. С натискането на натискането на едно копче осем хидравлични цилиндъра издигат втори етаж. На борда има две бани, видеонаблюдение, 3D телевизори и т.н. Цената? Само $2.2 млн.

Neoplan N138 Der Bus

Този исполин започва живота си като напълно обикновен автобус Jumbocruiser, докато през 1995-а не попада в ръцете на Манфред Естербауер. Той реставрира 20-годишния рейс и го превръща в най-големия кемпер с лиценз за движение по пътищата за общо ползване.

Най-големите къщи на колела

Дългият 16 и висок 4 метра Der Bus разполага с просторен салон, няколко стаи, тоалетна с баня и пълноценна кухня. Намерено е място дори за малък гараж, в който може да се паркира ATV. За безгрижния живот на борда се грижи отделен генератор на ток, автономно отопление Webasto и климатик DeLonghi.

Bedouin Caravan

В момента тази каравана от Саудитска Арабия се смята за най-голямата в света. Не е съвсем ясно как такова здание се придвижва по пътищата и какъв влекач е нужен за целта, но гигантското съоръжение си е напълно функционално.

Най-големите къщи на колела

Мечтата на бедуина е построена през 1993 г., дълга е 20, широка 12 и висока 12 метра. Вътре има 8 спални и четири гаража.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    1 2 Отговор
    аШтън къТчър е името на актьора. Толкова пък бързане, моля внимавайте!
  • 2 камилар

    5 0 Отговор
    Мечтата на бедуина кърти! На този, чиято собственост е "караваната", хич не му е проблем да се придвижва по пътищата, щото съм сигурен, че може да си издейства специален режим.