Last news in Fakti

4 Май, 2017 13:20 4 275 4

Най-мощният квантов компютър е... китайски!

  • квантов компютър-
  • китай
Най-мощният квантов компютър е... китайски! - 1

Група китайски учени, под ръководството на академик Пан Цянвей, представи резултати от първите практически изпитания на нова квантова изчислителна машина. От данните се вижда, че обработката на сигнала е 24 пъти по-висока, отколкото тази на чуждестранните аналози.

Според специалисти китайският прототип може да се превърне в нов връх в развитието на квантовата електроника. За изчисленията компютърът използва фотони, благодарение на които дава изключително бързи резултати и обработва колосална по обем информация.

Компютърът може да решава паралелно няколко задания, без това да се отразява на скоростта му. Иновацията изчислява класически алгоритми в стотици пъти по-бързо от първата изчислителна машина ENIAC, изобретена през 1945 година. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mitko kulturista

    4 3 Отговор
    Няма да е Руска я!
  • 2 БГстража

    2 0 Отговор
    Пише 24 ХИЛЯДИ пъти.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    Стотици пъти максимум са 999. Естествено че ще е по бърза от Ениак. Те обикновените лаптопи са по бързи. 24 000 е по вероятно както е написъл БГ стража.