Last news in Fakti

26 Май, 2017 10:56 3 580 5

Aston Martin ще сканира клиентите

  • aston martin-
  • red bull-
  • am-rb 001-
  • valkyrie
Aston Martin ще сканира клиентите - 1

Всеки купувач на съвместния хиперкар на Aston Martin и Red Bull AM-RB 001 ще преминава процедура за триизмерно сканиране на тялото, за да се оформи възможно най-точно седалката по фигурата на собственика, съобщава пред CNBC президентът на азиатско-тихоокеанското подразделение на британския производител Патрик Нилсън.

Aston Martin Valkyrie с шаси и монокок от въглеродни нишки ще се оборудва с 6.5-литров 12-цилиндров двигател с мощност 1 000 к.с. и седемстепенна трансмисия Ricardo. Ускорението от 0 до 320 км/ч ще отнема едва 10 секунди, а за спирането от такава скорост ще са необходими 5.

Според Нилсън максималната скорост не поставяна като приоритет пред конструкторите. "За нас е далеч по-важна динамиката. Както във Формула 1. Побеждават болидите, които спират по-ефективно, преминават през завоите по-бързо и ускоряват по-пъргаво. Съвсем не е задължително да имат най-високата максимална скорост", обяснява мениджърът.

Aston Martin и Red Bull планират да произведат 150 цивилни и 25 пистови бройки от Valkyrie. Целият тираж вече изчерпан въпреки цената от $3 млн. Първите AM-RB 001 ще бъдат доставени на собствениците им през 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 калъп

    8 1 Отговор
    И после Мистър Бийн, как ще я продаде на Скалата ;)))
  • 2 Гост

    5 1 Отговор
    Изглежда много обещаващо и може да се превърне в далеч по-елегантен и бърз автомобил от онова грозно нещо на Бугати.
  • 3 Андре

    4 1 Отговор
    Супер, ама абсолютно ненужно. Все пак не си на Льо Ман 24...аре стига.
  • 4 Кольо Камиона

    2 0 Отговор
    Сканират за да може да се поместят дебелите г.з.ща на арабските и азиатски купувачи които са броили по три милиона без да са сядали в колата
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.